Naslovnica / ŠPORT / Vaterpolisti zaključili z taborom

Vaterpolisti zaključili z taborom

Po dvajsetih letih je bil v Kamniku znova uspešno izveden vaterpolski tabor, ki je bil prvič izveden v tovrstni obliki, saj so udeleženci tabora prenočevali v šotorih, se prehranjevali pod kozolcem, celih pet dni pa preživeli ob najrazličnejših dejavnostih brez telefonov, tablic in računalnikov.

Izjava Braneta, ki nas je peljal proti planini pove veliko, ko sem mu omenil, da otroci nimajo telefonov: “Sem opazil, da se pogovarjajo med vožnjo, zadnje čase tega ni, saj vsak ‘tapka’ in bulji v svoj telefon.

Deseti julij je bil za kamniški bazen poseben dan, poleg začetka tabora, smo imeli na bazenu Pod skalo, čast gostiti dva nosilca vseh možnih odličij, ki se jih lahko priigra v vaterpolu. Obiskala sta nas Andrija Prlainovič in Filip Filipovič člana Srbske reprezentance, aktualna olimpijska, svetovna in evropska prvaka.

V petek, 14. 7. 17, se je zaključil letni camp za vaterpoliste rojene 2002-2008. Z nami je bilo 37 fantov iz vseh slovenskih klubov. Bivali smo v šotorih v campu Resnik in imeli do bazena samo tri minute. Treninge ki so jih fantje imeli dvakrat dnevno, je vodilo 6 trenerjev, poleg vaterpola pa je bilo na sporedu še cela vrsta drugih aktivnosti. Med drugim smo šli na Veliko planino, kje smo preživeli lepo sončno popoldne, izlet pa se je nato zaključil v Godiču, kjer nas je v Eko resortu pod Veliko planino čakal Boris Margeta, ki nas je seznanil z vaterpolskimi pravili.

Konec srede smo odigrali turnir v malem vaterpolu. Zanimiv teden je minil izredno hitro. V petek pred odhodom smo, v sodelovanju s predavateljem dr. Iztokom Prezljem, pripravili tudi predavanje za starše: »VLOGA STARŠA V ŠPORTU«.

Tabor je bil tudi zadnja večja aktivnost Kamniških vaterpolistov na bazenu Pod skalo v letošnjem poletju. Čaka nas še Mali vaterpolo 2017  in Kvadratlon, ki pa ne posegata toliko v obratovanje bazena.

Zahvala za to, da smo tabor lahko izpeljali, pa gre vsem našim pokroviteljem in sponzorjem, ki se jim najlepše zahvaljujemo za pomoč.

Počitniški čas je namenjen uživanju, potrebno pa je poskrbeti, da se spočiješ in si nabereš novih moči za naslednjo sezono. Vsak športnik mora poskrbeti, da se v obdobju, ko ni resnih treningov, sam dobro fizično pripravi in si s tem olajša delo pred prihajajočimi tekmami.

Ekipa 2002 in mlajši, gredo od 22.8.17-26.8.17, na turnir v Kikindo. Vrniti je potrebno obisk ekipi Jadrana iz Splita, ki so bili v Kamniku na izmenjavi meseca junija, pred začetkom sezone 2017-18, nam takone bo dolgčas.

Še vedno vpisujemo v programe našega društva, tako da se nam lahko pridružite tudi na treningih, ki potekajo domala vsak dan.

Dare