Naslovnica / KULTURA / Večer ŠanSončkov v kavarni Rotovž Caffe
Šansončki: Marko Fujan, Danijel Artiček in Marjan Spruk z rotovško kavarnarico Nino Kenda.

Večer ŠanSončkov v kavarni Rotovž Caffe

Včeraj je bil en čisto poseben večer.  Vremensko deževen, duhovno sproščujoč. Pravi kulturno umetniško obarvan večer. Kavarna Rotovž Caffe je tokrat gostila kamniško zasedbo ŠanSončki.  Skupino sestavljajo trije možje v črnem; avtor besedil in glasbe ter vokalist, kitarist in orgličar Daniel Artiče-Dane, klasični kitarist Marko Fujan ter basist Marjan Spruk.

Za tiste, ki jih morda še ne poznate; ŠanSončki so se skupaj zbrali v začetku letošnjega leta, in začeli  igrati svojo avtorsko glasbo. Tekom  leta so se predstavljali publiki po Sloveniji, ki jih je sprejemala z velikim zanimanjem. Tokrat so na njihovo in naše veselje nastopili v  domačem okolju. V kavarni Rotovž Caffe so še posebno dobro zazveneli.  Seveda je k temu pripomoglo, kako bi rekli, neko posebno in  nevsakdanje vzdušje povezanosti, ki so ga skupaj ustvarili obiskovalci, prijazno osebje kavarne in starinski čar samega prostora.

Vse skupaj se je ujelo v pravem trenutku. In, če mislite, da šanson ni „in“ ste v veliki zmoti. Današnji večer je pokazal in dokazal, da si ljudje še kako želijo poslušati uglasbeno poezijo. „ŠanSončkasti“, svojstven način, nekaj med recitalom, igro in koncertom, kjer ni ostre meje med nastopajočimi in publiko, temveč so vsi sodelujoči, tudi del tistega kar dela ŠanSončke posebne. Poslušalci, ki jih ni bilo malo so bili prijetno presenečeni kako dobro zvenijo in kaj so nam povedali, zapeli in zaigrali. Ja, kar obsedeli smo…

 

Glede na veliko zanimanje za nastope glasbenikov v živo ob druženju s prijatelji in znanci, bi veljalo, v sodelovanju z Občino Kamnik, tudi v naslednjem letu s takšno prakso nadaljevati.

Naj ne pozabim na glasbene goste sledečega tedna. V četrtek bosta z vami Duo Rok Spruk in Jaka Zaletelj, v petek pa bo za dobro vzdušje poskrbel Gojko Kenda. Kar navadili smo se že na glasbene večere v Rotovžu. Na dobro se človek hitro navadi, mar ne?

Besedilo in fotografije: Brigita Artiček