Naslovnica / Črna kronika / Večerna cestna drama Pod Skalco

Večerna cestna drama Pod Skalco

Vidno vinjen 24-letnik, ki ga Pod Skalco niso želeli postreči z alkoholom, je z avtom divje zapeljal na gostinski vrt, podrl ograjo in mize ter poškodoval tri osebe, nato pa z razbitim avtom iz katerega je teklo olje, pobegnil s kraja dogodka in povzročil še eno nesrečo.

Včeraj zvečer, nekaj po 21. uri se je, zaradi divjanja 24-letnega voznika, na vrtu Puba Pod Skalo v Kamniku odvijala prava drama in samo sreči se gre zahvaliti, da pri vsem skupaj ni prišlo do prave tragedije.

Okoli 21. ure se je namreč na parkirišče priljubljenega kamniškega lokala pripeljal 24-letni voznik osebnega vozila, ki ga, ker je bil videti vidno vinjen, zaposleni niso želeli postreči. 24-letnik je nato odšel nazaj v svoje vozilo ter divje speljal, pri čemer je najprej že na parkirišču trčil v parkirano vozilo, silovito naglo in s polnim plinom speljal s parkirišča in med zavijanjem proti Kamniku najprej trčil v cestni robnik, nato pa nazaj prek ceste zapeljal čez zelenico med cesto in lokalom, podrl ograjo in mize na terasi, kjer je v tistem trenutku sedelo šest gostov, ter tri izmed njih poškodoval, po besedah očividcev pa so »srečni milimetri« odločali, da ni prišlo do prave tragedije.

Kljub močno poškodovanemu vozilu pa 24-letnik, kot so nam povedali očividci dogodka, še vedno ni odnehal, ampak je še vedno na polno tiščal stopalko, dokler mu vzvratno ni uspelo, znova prek robnika in zelenice, zapeljati nazaj na cesto, nakar je z močno poškodovanim vozilom, iz katerega so iztekale motorne tekočine, s polno hitrostjo odpeljal v smeri proti Kamniku.

Na prizorišču dogodka so posredovali reševalci gasilci PGD Kamnik, ki so prizorišče zaščitili in poskrbeli za izmenično ureditev oz. zaporo prometa, medtem ko so reševalci Nujne medicinske pomoči Kamnik oskrbeli trojico poškodovancev in jih nato z reševalnim vozilom odpeljali v Ljubljano. Razen gostov pa je bil v dogodku poškodovan tudi inventar lokala.

Poškodovano vozilo povzročitelja nesreče je bilo kasneje izsledeno na Podstudencu v dolini Črne, kjer je 24-letnik povzročil še eno manjšo prometno nesrečo, saj je zapeljal s ceste in trčil v cestni objekt, ki ga je prav tako poškodoval.

Kot navaja Policijska uprava Ljubljana, so policisti z zbiranjem obvestil kmalu ugotovili identiteto osumljenca, ki pa se je kasneje sam javil in prišel na kraj prvega dogodka, zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola, pa mu je bil odrejen strokovni pregled.

 

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, prav tako pa zoper 24-letnika, zaradi druge nesreče, vodijo postopek o prekršku.

Zaradi omenjenega dogodka je bila cesta Kamnik – Ločica dlje časa zaprta za promet, gasilci in delavci cestnega podjetja, pa so imeli kar nekaj dela tudi s čiščenjem vozišča, ki je bilo, na posameznih odsekih cest Kamnik – Ločica, Kamnik – Stahovica in Stahovica – Črnivec, onesnaženo z motornimi tekočinami.