Naslovnica / NOVICE / Velika planina je že pobeljena s snegom
Pogled na sedežnico in zasneženo Veliko planino z Zelenega roba. (Foto: Spletna kamera www.velikaplanina.si)

Velika planina je že pobeljena s snegom

Pašniki Velike planine, kjer so se še nedolgo tega pasle krave, so že pobeljeni in morda se nam že ta vikend obeta prva letošnja velikoplaninska zimska idila.

Zasnežena okolica Domžalskega doma. (Foto: Spletna kamera www.domzalskidom.si)

Zasnežena okolica Domžalskega doma. (Foto: Spletna kamera www.domzalskidom.si)

Domala pred natanko letom dni smo pisali o prvi zimski idili na Veliki planini, kot kaže pa je koledar sneženja ponovno zanesljiv kot nekdaj, ko je prvi sneg vršace nad Kamnikom običajno pobelil prav v času okoli 1. novembra.

Najbrž nas je kar nekaj, ki bi se sicer ne branili še parih tednov poznojesenskega indijanskega ali Martinovega poletja, ampak pogled na spletni kameri Velike planine in Domžalskega doma, ki kažeta zasneženo pokrajino, je pa vseeno razveseljiv. Še posebej, ker se približujejo krompirjeve počitnice, ki jih bo morda na Veliki planini moč preživeti tudi že ob prvih zimskih radostih.

Vremenoslovci kakega izboljšanja vremena za prihodnje dni še ne obetajo, zato je povsem možno, da bo snežna odeja na Veliki planini zrasla še vsaj še za nekaj centimetrov, kar bo ob prvem izboljšanju vremena več kot dovoljšen razlog za obisk Velike planine, prvo kepanje, sankanje in odličen planinski čaj v katerem izmed tamkajšnjih zavetišč, kajti sveže pobeljena Velika planina je še posebej lepa.

X