Naslovnica / NOVICE / Velikonočni sejem bo marsikomu polepšal in popestril praznike

Velikonočni sejem bo marsikomu polepšal in popestril praznike

Velikonočni sejem v Snoviku je bil znova živahen in dobro obiskan, hren pa je najbolj spretno ribal Franci Kržišnik iz Polhovega Gradca.

Tradicionalni, že 16. velikonočni sejem, ki ga organizira Turistično društvo Tuhinjska dolina, je letos v Snovik znova privabil lepo število obiskovalcev, saj je bila ponudba na stojnica pestra, kvalitetna in raznolika, v šotoru pri Termah Snovik pa je znova zadišalo po prazničnih, domačih mesnih in mlečnih dobrotah, domačemu kruhu, pecivu in poticah.

Rokodelci so poskrbeli za velikonočno okrasje ter predstavili tradicionalna ročna dela, članice rokodelske sekcije Turističnega društva Tuhinjska dolina pa so pripravile zanimivo razstavo izdelkov na temo Velike noči, izdelanih v različnih tehnikah, ki so jih osvojile v času svojega delovanja in druženja.

Lepo je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše obiskovalce, ki so se na sejmu zabavali z izdelovanjem velikonočnih okraskov pod mentorskim vodstvom učiteljic iz Osnovne šole Šmartno.

Za dobro voljo in prijetno vzdušje o poskrbeli tuhinjski godbeniki in harmonikar Jože Jagodic, ob odprtju sejma pa sta zbrane nagovorila in pozdravila predsednik društva Ivan Hribar in župan občine Kamnik Matej Slapar.

Sejemsko dogajanje pa je bilo popestreno tudi s športno-tekmovalnim duhom, saj je v času sejma potekalo tudi četrto tekmovanje v hitrostnem ribanju hrena, ki bi ga, spričo pekočih oči in nevarnosti za prste, bržkone lahko uvrstili kar med praktične adrenalinske špote.

Letos se je tekmovanja udeležilo šest tekmovalcev, najboljši oz. najspretnejši med njimi, pa je bil Franc Kržišnik iz Polhovega Gradca, ki mu je v eni sami minuti naribati skoraj pol kilograma hrena.

Da je sejem lepo uspel, so zaslužni ljudje, ki z veseljem ohranjajo spomin na našo preteklost z željo, da se še naprej ohranja med nami, obiskovalce sejma pa bodo na sejem tudi v času praznikov spominjale številne okusne dobrote, s katerimi je sejem v veliki meri postregel tudi letos.