Naslovnica / NOVICE / Vesela pustna sobota v Snoviku in v Pubu Pod Skalo

Vesela pustna sobota v Snoviku in v Pubu Pod Skalo

Minula pustna sobota je tudi na Kamniškem minila v znamenju pustnih rajanj, še posebej luštno in veselo pa je bilo v Snoviku in v Pubu Pod Skalo.

Pustovanje v Snoviku

Pustovanje v Snoviku s skupino Špica in bogatimi nagradami, so pod prireditvenim šotorom, kjer je do konca tega tedna moč tudi drsati, znova pripravili prizadevni člani Turističnega društva Tuhinjska dolina.

 

Bilo je prav luštno, glede na vztrajnost in zagnanost tamkajšnjega turističnega društva, pa gre pričakovati, da utegne omenjeno pustovanje sčasoma počasi postati ena izmed večjih sobotnih pustnih prireditev na kamniškem, članice in člani TD Tuhinjska dolina pa si za svojo prizadevnost zagotovo zaslužijo vse pohvale.

Na snoviškem pustovanju je bilo moč videti kar precej zanimivih in izvirnih mask, ki so se veselo zavrtele na plesišču, kako so bile videti, pa si lahko pogledate na tudi na spodnjih fotografijah, ki jih je posnel naš prijatel Janez Platiše, urednik Seniorskih novic.

Pustovanje v Pubu Pod Skalo

Med tradicionalno najbolj obiskana ter zabavna pustovanja v samem Kamniku, pa zagotovo sodi pustno rajanje, ki se vsako pustno soboto odvije v Pubu Pod Skalo. Tudi letos ni bilo prav nič drugače, saj je bil priljubljen kamniški lokal, ki prek cele zime že tradicionalno skrbi tudi za raznovrstno glasbeno dogajanje, tudi tokrat nabito poln, pri čemer je najbolj razveseljujoče dejstvo, da so med obiskovalci prevladovale najrazličnejše maškare, medtem ko so bili “civilisti”, kot se za pustni čas spodobi, nekako bolj v ozadju.

Tudi Pod Skalo so bile najboljše oz. najbolj zanimive maske nagrajene. Delček podskalskega pustnega utripa si lahko ogledate na fotografijah, ki jih je posnela Vesna Resnik, saj smo bili sami tokrat preveč zaposleni s preganjanjem virusov in drugih kužnih bolezni.

 

Skratka, pustna sobota je bila tudi na Kamniškem prav vesela, upamo pa, da bo prav tako vesel in zabaven tudi današnji pustni torek, ko se bo v Kamniku odvil tradicionalni Kamniški karneval s pustno povorko.

Fotografije: Janez Platiše, Vesna Resnik, Kamnik.info