Naslovnica / Trači in tračnice / Veselo popotovanje od Črnivca do Male planine

Veselo popotovanje od Črnivca do Male planine

Veseli torkovi večeri s Podokničarjem Pri planinskem orlu se nadaljujejo s polnim tempom. Tokrat je Podokničar za svojo mizo povabil gosta Jožeta Galiča, družbo pa jima je delala vesela druščina, ki jo je moč najti med Črnivcem in Malo planino, da pa so se razlegale vesele viže, pa so poskrbeli Harmonikarski orkester Mihaelov sejem iz Mengša ter Mladi muzikanti. Kot običajno, pa je kuharski mojster Janez Uršič znova pripravil kopico imenitnih jedi.

veselje s2e3 71

 

Prijateljski pogovor Podokničarja in Jožeta Galiča je bil zanimiv in informativen, prijetno zgovornemu Jožetu pa ni bilo zanimivo prisluhniti zgolj med oddajo, ampak tudi še po njej. Sicer pa najbrž glasbenika, glasbenega aranžerja, skladatelja, pisca besedil, avtorja glasbe in še bi lahko naštevali, Jožeta Galiča ni potrebno prav posebej predstavljati, še posebej ne Podokničarju, saj je bil prav Jože Galič tisti, ki je zakrivil, da se je Podokničar pred leti začel pojavljati tudi na televiziji. Pa ne le Podokničar, tudi poznana Natalija Verboten je bila pravzaprav njegovo odkritje, dasiravno so mu skorajda očitali, da je na televizijo privlekel nekakšno »kmečko deklino«, pa so se pošteno zmotili.

Prav nič pa se ne zmoti, kdor se odpravi na potepanje od Črnivca do Male, ali še naprej, do Velike planine. V tistih koncih lahko namreč sreča vrsto prikupnih »kmečkih deklin«, postavnih fantov ter še več odličnih gostiln ter planinskih postojank, utrip in življenje ter tudi košček zgodovine teh prelepih krajev, pa so na hitro predstavili Boža Prusnik z doma na Kisovcu, Jože Omovšek – Rakov, iz okrepčevalnice na Kranjskem Raku, kjer je postanek obvezen ne glede iz katerega konca prideš, ter Vinko Poličnik, ki je napisal in izdal zanimivo knjigo o življenju Rakove in Obcirjeve kmetije na štajersko-kranjski meji.

veselje s2e3 81

 

Glede na to, da v našem koncu tamkajšnje »postojanke« povečini kar dobro poznamo jih najbrž ni potrebno posebej predstavljati, saj kdo pa ne pozna gostilne 902 na Črnivcu, okrepčevalnic na Kranjskem in Štajerskem Raku, ter planinskega doma na Kisovcu ter Jarškega, Črnuškega in Domžalskega doma na Mali planini, ponudba in druščina so v vsakem izmed njih odlični, še bolj razveseljivo pa je to, da bo do njihovih postojank za dostop zgledno poskrbljeno tudi prek zime, ko je tam gori še posebej lepo in prijetno, svojevrsten čar pa ima tamkaj tudi preživljanje praznikov.

veselje s2e3 64

To še posebej dobro ve Krčmar, ki ga na Planino ne vleče zgolj poleti, ampak tudi pozimi, ampak za njega, ki je z vsemi žavbami namazan, že tako ali tako vemo, da je na Planini kuhan in pečen.

veselje s2e3 37

Povsem drugačne žavbe kot Krčmar, pa uporablja kuharski mojster Janez Uršič iz gostilne Pri planinskem orlu, ki je tudi za tokratno oddajo skuhal in napekel vrsto okusnih in očesu privlačnih jedi. Tokrat je bila na vrsti izvrstna domača govedina iz katere je moč narediti še marsikaj drugega, kot skuhati zgolj govejo juhico. Pogled na slike je najbrž povsem dovolj zgovoren, je pa jedi, kakršne kuhajo Pri planinskem orlu, še mnogo bolje tudi poskusiti, kar še posebej dobro vedo tudi njihovi številni gostje, ki se že veselijo tudi veselega decembra, ko bo Pri orlu nadvse zabavno.

veselje s2e3 84

Zabavno je tudi vsako leto na Mihaelovem sejmu v Mengšu, kjer nimajo zgolj sejma, ampak celo istoimenski harmonikarski orkester. Njegovo delovanje sta na kratko predstavila Nuša Jelen in Franc Vider, seveda pa mengeški harmonikarji niso samo govorili, ampak tudi igrali.

veselje s2e3 40

Tako kot fantje iz zasedbe Mladi godci, ki jim je od tistih časov, ko so se pred desetimi leti prvič pojavili na sceni, pognala tudi že brada. V tem času so že marsikaj izkusili in doživeli, z veselimi vižami pa so popestrili tudi tokratno oddajo.

Pa kaj bi zgubljali besede, saj si ponovitev oddaje lahko na TV Golica ogledate nocoj ob 20. uri.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve