Naslovnica / NOVICE / Veselo srečanje kamniške “stare garde”

Veselo srečanje kamniške “stare garde”

V sredo, 29. novembra 2017, so se ponovno srečali člani Skupščine občine Kamnik, ki so kamniško občino vodili v osemdesetih letih.

Člani nekdanjega vodstva kamniške občine se radi pošalijo, da ohranjajo »čudno« navado rednih letnih srečanj, da obudijo spomin na tiste »slabe« čase, ko je bilo v Kamniku zaposlenih 12.000 delavcev, občina Kamnik pa je bila, z močno in uspešno industrijo, po kriterijih takratne gospodarske zbornice, najuspešnejša občina v takratni državi Jugoslaviji. V teh letih pa so bili zgrajeni tudi kamniška obvoznica, zdravstveni dom, dom starejših občanov, asfaltirana cesta prek Kozjaka in še cel kup stvari, ki se nam po toliko letih zdijo v občini kar nekako samoumevne.

Zato so, kot pravijo tudi sami, lahko upravičeno ponosni na njihov prispevek, ki so ga dali k razvoju Kamnika in kamniške občine, česar jim, tako kot ne lepih spominov, zagotovo ne more nihče vzeti.

Lepih spominov na stare čase in dobre volje na njihovem letošnjem srečanju ni manjkalo, med drugim tudi zaradi tega, ker je Franc Jeras (predsednik Izvršnega sveta od 1982-1986) letos napolnil 80 let, česar so se, kot je dejal Anton Ipavic (predsednik SO Kamnik), spomnili njegovi prijatelji, medtem ko je aktualna politika na njegovo obletnico pozabila, čeprav je njegov prispevek k razvoju Kamnika, bo besedah Ipavica, neprecenljiv.

Stari prijatelji so se pošalili tudi na račun celega kupa simbolike, ki je zaznamovala tokratno srečanje, saj so se srečali ravno 29. novembra, ko se je v nekdanji državi na veliko praznovalo, ob kolinah in tudi ob jedeh z žara, ki so si jih, pri Avdiču na žaru, privoščili na svojem tokratnem srečanju.

Prisotni: Anton Ipavic, predsednik  So Kamnik, Marta Žerko, predsednica družbeno političnega zbora, Boris Krapež, predsednik zbora združenega dela, Tone Žibert, predsednik zbora krajevnih skupnosti , Marija Gorjan, sekretarka SO, Janko Gedrih, predsednik izvršnega sveta ( od 1986 do 2000 ) in Franc Jeras ( predsednik  Is od 1982 do 1986 ).