Naslovnica / Črna kronika / Video: Goreč daljnovod in dimniški požar

Video: Goreč daljnovod in dimniški požar

Gasilci so včeraj posredovali pri dveh požarih. Najprej na Žalah, kjer se je vnela napeljava visokonapetostnega elektrovoda, kasneje pa še na ulici Fortunanta Berganta, kjer so se vnele saje v dimniku.

Požar na daljnovodu

Včeraj popoldne je v dobršnem delu kamniške občine prišlo do krajše prekinitve dobave električne energije, ki jo je povzročil požar na napeljavi visokonapetostnega elektro voda na Žalah. Na prizorišču požara so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so kraj požara zavarovali do prihoda dežurnega električarja, ki je izklopil napajanje, nato pa so gasilci požar na specialnem visoko napetostnem kablu pogasili.

Delček tega, kako se je vse skupaj smodilo in kadilo, pa si lahko ogledate tudi na spodnjem videoposnetku, ki nam ga je posredoval bralec našega portala.

 

Dimniški požar v Kamniku

Na teren pa so se morali kamniški gasilci včeraj podati tudi zvečer, in sicer okoli 21:30, ko so bili obveščeni, da so se v dimniku stanovanjske hiše v ulici Fortunata Berganta v Kamniku vnele saje v dimniku.

Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka ter goreče saje pogasili, iz peči iznesli goreč material ter prebili zamašen dimnik, lastnikom hiše pa so, zaradi dotrajanosti dimnika, odsvetovali nadaljnje kurjenje.