Naslovnica / Napovedi in obvestila / Viharniki bodo 30-letnico proslavili z velikim koncertom

Viharniki bodo 30-letnico proslavili z velikim koncertom

Kamniški ansambel Viharnik ob svoji 30-letnici delovanja pripravlja velik koncert “Šopek za mami”, ki se bo v kamniški športni dvorani odvil v soboto, 18.marca, ob 19. uri, z nakupom vstopnic pa le pohitite, ker jih res ni več veliko.

Na slavnostni prireditvi bodo z Viharniki nastopili tudi glasbeni gostje: Kvatropirci, Modrijani, Helena Blagne, ansambel bratov Poljanšek, Tomaž Plahutnik, Šmarnogorski kvintet, ansambel Javor, Ansambel Galop, Mestna godba Kamnik in Folklorna skupina Kamnik, prireditev pa bosta povezovala Janja Ulaga in Franc Pestotnik Podokničar, ki bo poskrbel tudi za humor.
Koncertu bo sledila velika zabava s plesom.

Vstopnice

Rezervacija vstopnic: 041 863 378

Spletna prodaja vstopnic: olaii.com

Vstopnice lahko kupite tudi na bencinskih servisih OMV in trafikah 3DVA

ANSAMBEL VIHARNIK ONLINE

ANSAMBEL VIHARNIK 30 LET

Viharnik je drevo, ki v planinah kljubuje viharjem, dežju, snegu … in velja, kot simbol trdoživosti, katero pa tudi mi člani ansambla potrjujemo s trideset letno prisotnostjo na slovenski narodno zabavni sceni.

Konec leta 1992 je Martin Vodlan ,harmonikar, ustanovitelj ansambla in tudi avtor glasbe poiskal basista Aleša Jermana in kitarista Bojana Urabnijo. Martin se je odločil za ime ansambla , Viharnik. Ker je Martin ljubitelj narave in hribov je iz svoji pohodniških poti po kamniških vršacih poznal viharnike, ki jih je videval. Naslednje leto 1993 se jim pridruži pevka Tanja Grabrijan. Svoj prvi večji nastop so imeli leta 1993 na prireditvi Veselo v Kamnik, ki jo je organizirala Mestna godba Kamnik.

Leta 1994 se podajo v studio in posneli so prvo kaseto z naslovom » S PRIJATELJI NA POT«.

Leta 1995 se je od ansambla poslovil Bojan Urbanija in nadomestil ga je kitarist Marko Spruk , ki je še danes član ansambla. Tega leta se jim pridruži pevec Grega Kren.

Leta 1996 so spet v studiu in posneli so drugo kaseto z naslovom »ZGODBA O VIHARNIKU«

Tega leta pevko Tanjo Grabrijan zamenja Sabina Vidovič.

Sledili so številni nastopi, tako se v studio odpravijo šele leta 2000 in takrat prvič izide CD plošča z naslovom »ZAKLAD NARAVE« Na tej plošči je prišel do izraza pevski duet in štiriglasno petje, poudarjeno z gorenjskim ritmom inštrumentalnega tria.

Leta 2004 so z rahlo zamudo praznovali deseti jubilej. V športni dvorani komenda, so organizirali velik koncert z naslovom »ŠOPEK ZA MAMI«, ker je bil v mesecu marcu v času, ko praznujemo materin praznik. Ob tem praznovanju so posneli  CD ploščo z naslovom » HARMONIKA JE KRIVA«.  Plošča je bila posneta v  »DREAM STUDIO KRT«. Kakor prejšnja CD plošča je tudi ta izšla v založbi KRT.Za izdano naklado in prodajo plošč jim je studio KRT podelil ob jubilejnemu koncertu srebrno ploščo. Koncert je odlično uspel, zato je postal tradicionalen.

Leta 2005 se je poslovil basist Aleš Jurman in zamenjal ga je odličen glasbenik SAMO KALIŠNIK .(Kvatropirci, Fehtarji). Samo Kališnik je sin Jožice Kališnik , bivše pevke legendarnega ansambla  bratov AVSENIK. Jožica se je na odru pridružila ansamblu Viharnik, ko so imeli koncert Šopek za mami.

Leta 2008 je ansambel na koncertu Šopek za mami praznoval 15. obletnico delovanja. Ob tem praznovanju je izšla nova CD plošča z naslovom » KAMNIK NAŠE MESTO«

Konec leta 2010 sej je poslovil Samo Kališnik in zamenjal ga je basist David Smolnikar

Leta 2012 je ansambel Viharnik na koncertu Šopek za mami praznovali 20. obletnico igranja. Na sam dan koncerta je izšla CD plošča z naslovom »ROŽE Z NEBA«. Tega leta jih zapusti basist David Smolnikar in ansamblu se pridruži basist Jernej Plahuta, ki je ansambel obogatil tudi vokalno s prodornim drugim basom.

Naslednje leto 2013 se je poslovil pevec Gregor Kren in zamenjal ga je Mare Cerar, ki je bil dolgoletni član ansambla  Grintovci.

Ansambel Viharnik veselo igra veliko na zasebnih zabavah, veselicah in je gost na različnih koncertih. Gostovali so tudi v tujini, tako so igrali v Avstriji, Franciji, Švici, Nemčiji in na Švedskem.

Leta 2019 se je poslovila dolgoletna pevka Sabina Vidovič. Fantje so imeli srečo pri izbiri nove pevke saj se jim je pridružila simpatična »tolminka » Urška Jazbec.  V ansambel je tega leta prišel tudi basist Matjaža Kogovšek.  Pevka in basist sta v ansambel prinesla mladost in svežino in Viharniki so takoj po zapletih s kovidom začeli s snemanjem in številnimi nastopi. Martin Vodlan vodja ansambla Viharnik in harmonikar rad reče:« Ja pozna se ta mlada energija na naših nastopih. To vidim na nastopih. Mi smo vsi na odru na polno in občinstvo je z nami v izrednem razpoloženju.«

Viharniki so posneli preko 60 avtorskih skladb. Besedila so pisali: Bernard Miklavc, Fanika Požek, Vera Šolinc, Ivan Sivec, Majda Rebernik, Jožica Kališnik, Urška Vrhovec. Večino glasbe je napisal član in vodja ansambla Martin Vodlan. Nekatere pa so prispevali: Robi Smolnikar, Dominik Krt, Franci Lipičnik, Rajko Vavpetič, Primož Kosec.

V teh letih je ansambel Viharnik sodeloval na vseh pomembnejših festivalih ( ptujski, števerjanski, vurberški…), kjer so se vedno uvrščali v finale, ali na vidna mesta. Na festivalu narodno zabavne glasbe »Lenart 2005« so dosegli drugo mesto strokovne žirije. Leta 2010 so v Domžalah prejeli bronastega slavčka. Kot gostje so nastopali v razno raznih oddajah na nacionalni RTV (Veselo po domače, Veseli pušeljc, Koncert iz naših krajev, Četrtkov večer, Na zdravje…), in na raznih radijskih in TV postajah po vsej Sloveniji.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve