Naslovnica / Črna kronika / Vlom v dvoje hiš, poskus kraje bankomata in požig drv

Vlom v dvoje hiš, poskus kraje bankomata in požig drv

Vlomi v hiše na Kamniškem se nadaljujejo, saj so policisti tudi v pretelem tednu obravnavali vloma v stanovanjskih hiši v Mostah in Šmarci. Najodmevnejši dogodek črne kronike v minulem tednu je bil zagotovo poskus kraje bankomata v Qlandiji, v Šmarci pa je nepridiprav zažgal celo skladovnico drv.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 9. do 15. 11. 2015)

Avtobusno vožnjo plačal s ponarejenim bankovcem
09.11.2015 – Policijska postaja je bila s strani uslužbenke SKB banke v Kamniku obveščena, da so pri prejemu denarja prejeli bankovec za katerega se sumi, da je ponarejen. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je neznani storilec na avtobusu pri plačilu vožnje unovčil  ponarejen bankovec za 20 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Z bokserjem po svetu
09.11.2015 – Policisti PP Kamnik so imeli v postopku mlajšega moškega, kateri je imel v posesti kovinski bokser, črne barve, kateri mu je bil proti potrdilu o zasegu predmetov zasežen. Zoper kršitelja sledi hitri postopek po Zakonu o orožju.

Zeliščar ostal brez robe
10.11.2015 – Policisti PP Kamnik so imeli v postopku mlajšega moškega, kateri je imel v posesti manjšo količino neznane posušene zelene rastline, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano substanco. Rastlina je bila poslana v analizo, v kolikor se ugotovi, da gre za prepovedano drogo zoper prekrškarja sledi hitra odločba.

S kamnom do plena v hiši v Mostah
11.11.2015 – Policisti PP Kamnik so obravnavali vlom v novogradnjo v Mostah. Neznani storilec je s kamnom razbil steklo balkonskih vrat in tako vlomil v hišo. Iz hiše je odtujil več kosov zlatnine, ročnih ur, prenosni računalnik, tablični računalnik itd. v skupni vrednosti 3.500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Vlom v stanovanjsko hišo v Šmarci
11.11.2015 – Prav tako so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Šmarci. Neznani storilec je  na vzvod vlomil skozi drsna vrata terase in pregledal celo hišo. Iz prostorov je odtujil zlat nakit in 2 g zlato ploščico. Nastala je materialna škoda za okoli 2000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Padalec na drevesu
12.11.2015 – PP Kamnik je bila s strani občana obveščena o nesreči jadralnega padalca, kateri je pristal na drevesu pri igriščih v bližini Šolskega centra Rudolfa Maistra v Kamniku. Na kraju ugotovljeno, da je izkušeni padalec z jadralnim padalom poletel iz vzletišča za jadralne padalce na Špici, kjer mu je nenadni sunek vetra nad GSŠRM zaprl padalo in je zato pristal v krošnji drevesa na višini 10 metrov od tal iz katerega je splezal sam in na srečo nepoškodovan in primerno zavarovan z veljavnim dovoljenjem za pilota. Na kraju ni bilo ugotovljeno elementov prekrška oziroma znakov kaznivega dejanja in udeleženec ni bil telesno poškodovan se dogodek beleži.

Ukradli 60 litrov nafte
13.11.2015 – Policijska postaja Kamnik je bila obveščena o tatvini goriva iz delovnega stroja. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je neznani storilec preko noči vlomil v rezervoar delavnega stroja KOMATSU 160 LC in iz njega odtujil cca. 60 l dizelskega goriva. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Poskus kraje bankomata v Qlandiji
13. 11. 2015 – Ponoči so neznanci iz prostorov nakupovalnega centra Qlandija poskušali ukrasti bankomat. Policisti po zdaj zbranih obvestilih ugotovili, da so neznani storilci z ukradenim vozilom znamke Citroen Jumper najprej trčili  v steklena vrata nakupovalnega središča, nato pa s pomočjo vozila bančni avtomat tudi izruvali. Pri tem so poškodovali tudi vodovodne cevi, zaradi česar je prišlo do izlitja vode. Po dogodku so storilci s kraja pobegnili, so pa s svojim dejanjem povzročili za več tisoč evrov materialne škode.

Policisti kriminalisti okoliščine dogodka še preiskujejo in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Kdo je zažgal drva v Šmarci?
14.11.2015 – Policijska postaja Kamnik je bila obveščena o požigu drv v Šmarci. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom ugotovili, da je neznani storilec namerno zažgal okoli 8 metrov suhih bukovih drv, katera so bila zložena na travniku.. Požar so lokalizirali in pogasili gasilci PGD Kamnik in PGD Šmarca. Materialna škoda znaša okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Med vožnjo ga je obšla slabost
15.11.2015 – Policisti PP Kamnik so v Volčjem Potoku obravnavali prometno nesrečo z udeležbo enega vozila, voznik je z vozilom zapeljal desno izven vozišča (trenutna slabost). Udeleženec je zadobil lahke telesne poškodbe in zdravniško pomoč iskal sam. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po ZPRCP 37 čl.