Naslovnica / Črna kronika / Vlomi in žuriranje

Vlomi in žuriranje

Leto se nezadržno izteka, policisti in policistke pa zaradi tega nimajo nič manj dela. V preteklem tednu so namreč obravnavali več vlomov in poskus vloma, zasegli mlinček in travico, vsake toliko časa pa ujamejo tudi kakega alkoholiziranega voznika.

Kronika Policijske postaje Kamnik (od 12. do 18. decembra 2016)

VLOM V VRTNARIJO  V ŠMARCI
12.12.2016 – Policisti so obravnavali vlom v vrtnarijo v Šmarci. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči na dveh delih rastlinjaka prerezal folijo in iz notranjosti rastlinjaka odtujil elektronsko blagajno in orodje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

ZASEG MLINČKA IN NEZNANE  POSUŠENE SNOVI
12.12.2016 – Na Bakovniku smo občanu zasegli kovinski mlinček z neznano zeleno-rjavo posušeno snovjo, rastlinskega izvora  (sum konoplja). Snov bo poslana na analizo in po ugotovitvah analize sledi zoper občana ustrezen ukrep.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU
13.12.2016 – V naselju Križ je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči z odstranjevanjem ključavnice obešanke vlomil v garažo in iz vozila izvršil tatvino električnega in mizarskega orodja. Nastala je mat. škoda za okoli 4000 evrov.

TATVINA VOZILA V BEOGRADU
14.12.2016 – Na policijsko postajo se je zglasil občan in prijavil tatvino vozila. Ugotovljeno je bilo da je neznani storilec iz parkirišča v Beogradu odtujil parkirano vozilo znamke BMW 530, črne barve in s tem oškodoval lastnika za okoli 1000 evrov. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

POSKUS VLOMA 
15.12.2016 – V industrijski coni Žeje je bilo da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod skozi stranska vrata skladišča poskušal vlomiti v prostore podjetja vendar je od dejanja odstopil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

ALKOHOLIZIRAN VOZNIK NA LJUBLJANSKI CESTI
16.12.2016 – Policista sta v naselju Kamnik imela v postopku voznika, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti nezanesljiva vožnja in pa zatikajoč govor. Odrejen mu je bil preizkus z alkotestom, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1,00 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje mu je bilo v skladu z 113 čl. ZP odvzeto in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper voznika bo podan predlog na Okrajno sodišče Kamnik.

PREGLASNA GLASBA V LOKALU  
17.12.2016 – Na območju Kamnika so v lokalu predvajali glasno glasbo in motili nočni mir in počitek na kar jih je dvakrat opozoril občan sam vendar ga niso upoštevali. Na kraju sta policista kršitev neposredno zaznala in izdala plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.