Naslovnica / Črna kronika / Vlomi, prometne nesreče, grožnje po telefonu in položnica za napad z jezikom
Simbolična fotografija.

Vlomi, prometne nesreče, grožnje po telefonu in položnica za napad z jezikom

Kamniški zlikovci in prekrškarji ne kažejo nobenega spoštovanja do policijske stavke, saj se zdi, da imajo policisti še več dela kot običajno. Žal ni bilo nič drugače tudi v minulem tednu, ko so polici znova obravnavali številne primere, od groženj po telefonu, tatvine žlebov, ponarejanja dokumentov, do prometnih nesreč in vlomov. Vlomilci in tatovi so namreč v preteklem tednu vlomili v stanovanjsko hišo na Markovem in trgovino Tuš v Šmarci, s stanovanjske hiše v Kamniku, pa so ukradli bakrene žlebove. Si bo pa minuli teden zagotovo zapomnil tudi občan iz Črne, ki je verbalno napadel sostanovalko, zaradi česar so mu policisti napisali položnico.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 15. do 21. februarja 2016)

Grožnje prek SMS sporočil
15.02.2016 – Policisti smo prejeli prijavo kaznivega dejanja grožnje. Ugotovljeno je bilo, da je neznana oseba med 7.2.2016 in 20.02.2016 s telefonske številke pošiljal SMS sporočila z grozilno vsebino zoper partnerja od naznaniteljico na njegov telefon, ki je nato to številko blokiral. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Verbalni napad v Črni
16.02.2016 – Policisti smo prijeli prijavo občana o kršitvi zakona javnega reda in miru v Črni pri Kamniku. Policist je v razgovoru ugotovil, da je občan na naslovu verbalno napadel sostanovalko, za kar je prejel plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru. Podatkov o tem kaj točno je kršitelj stanovalki dejal, sicer nimamo, prepričani pa smo, da ji najbrž ni ravno dvoril.

Tatvina žlebov v Kamniku
17.02.2016 – Policisti smo bili obveščeni o tatvini žlebov iz stanovanjske hiše na eni izmed Kamniških ulic. Na kraju ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči iz stanovanjske hiše s poslovnim prostorom odtujil okoli 15 metrov okrogle odtočne cevi. Nastala je materialna škoda za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Ponarejena služnost
18.02.2016 – Policisti smo prijeli prijavo kaznivega dejanja ponarejanja listin. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec prejel s strani Okrajnega sodišča sklep o služnostni pravici, nad delom njegovega zemljišča. Ker mu zadeva ni bila poznana, je preverjal, pri tem pa ugotovil, da je bilo pri notarki overjena pogodba o ustanovitvi služnosti med njim in družbo. Ko si je ogledal pogodbo pa je ugotovil, da so na njej dejansko navedeni njegovi podatki, prav tako naj bi bila podpisana z njegove strani, kar pa on ni storil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Nesreča s smrtnim izidom
19.02.2016 – Policisti so v križišču pri zdravstvenem domu Kamnik obravnavali prometno nesrečo s smrtnim izidom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi A3 vozil iz smeri Kamnika proti Perovem, v križišče RC 225 Duplica-Kamnik in Šolske ulice, naj bi omenjeni, po izjavah prič zapeljal pri rdeči luči na semaforju, zaradi česar je trčil v osebni avtomobil, katerega je v kritičnem času pravilno vozil občan, in sicer iz smeri Novega trga proti Šolski ulici. Po trčenju je vozilo povzročitelja odbilo v varovalno ograjo ob samem križišču in tam tudi obstalo. Prometno nesrečo so obravnavali policisti prometne policije iz Ljubljane.

Vlomilec na Markovem odnesel za 3.500 evrov denarja in zlatnine
19.02.2016 – Policisti so v naselju Markovo obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Na kraju ugotovljeno, da je NN storilec tega dne na vlomen način z odpiranjem na vzvod vrata terase dnevne sobe prišel v notranjost hiše. Pregledal je prostore in iz predala nočne omare spalnice odtujil denar in zlatnino v skupni vrednosti okoli 3.500,00 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Vlom v frizerski salon
19. 2. 2016 – Hudo slabo frizuro je moral imeti vlomilec, ki je 19. 2. 2016 vlomil v frizerski salon na območju Kamnika. Policisti so bili o vlomu obveščeni zjutra, neznani storilec pa je preko noči vlomil v notranjost, od koder je odtujil denar in prenosni računalnik. Z dejanjem je povzročil za približno 700 evrov škode. Policisti nadaljujejo z delom.

Prometna nesreča v Tesnicah
20.02.2016 – Izven naselja Soteska so policisti PP Kamnik obravnavali prometno nesrečo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznica z osebnim avtomobilom vozila iz smeri Soteske proti Kamniku in v desnem ovinku zapeljala v obcestno muldo in pri tem izgubila nadzor nad vozilom, zato jo je zaneslo v nabrežino, nakar je vozilo obrnilo na streho in tako obstalo ob robu vozišča. Voznica in sopotnica v vozilu sta bili lahko telesno poškodovani in z reševalnim vozilom zdravstvenega doma Domžale odpeljani na UBKC Ljubljana. Povzročiteljici je bila izrečena globa po zakonu o pravilih cestnega prometa.

Vlom v trgovino v Šmarci
21.02.2016 – Policisti so v naselju Šmarca obravnavali vlom v trgovino Tuš. Na kraju ugotovljeno, da je NN storilec ob 21.06 uri z  orodjem na vzvod odprl drsna vhodna vrata trgovine,v vetrolovu pa je nato razbil stransko steklo na še enih drsnih vratih in si tako omogočil vstop v notranjost trgovine, kjer je izpod blagajniškega pulta izvršil tatvino večje količine cigaret različnih znamk, katere je spravil v dve črni torbi. Nastala je materialna škoda za okoli 4000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.