Naslovnica / Črna kronika / Vlomilski ljubitelji smučanja s kamnom vlomili v kamniško športno trgovino

Vlomilski ljubitelji smučanja s kamnom vlomili v kamniško športno trgovino

V torek, 5. januarja 2016, okrog pol druge ure zjutraj, so bili policisti obveščeni, da je bilo vlomljeno v trgovino s športno opremo v Kamniku, kjer so si storilci postregli z večjo količino smuči in smučarske opreme.

Vlomilci so v športno trgovino Intersport v kamniškem trgovskem centru Mercator vlomili tako, da so s kamnom razbili veliko izložbeno okno ter iz notranjosti odnesli 17 zimskih jaken in 11 parov smuči različnih blagovnih znamk v skupni vrednosti okrog 8000 evrov, s prizorišča pa so, kot je policiste seznanil očividec in prijavitelj, pobegnili z dvema voziloma znamk Daewoo Lanos in Renault Senic.

Na kraj vloma so bili nemudoma napoteni policisti, ki so opravili pregled terena, na podlagi opisa storilcev, pa so policisti v Rodici izsledili in ustavili vozilo Daewoo Lanos, v katerem so se nahajale štiri osebe. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da gre za 16-letnega državljana Slovenije, 16-letnega državljana BiH, 18-letnega državljana BiH in 25-letnega državljana Slovenije, vsem štirim pa je bila zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine odvzeta prostost.

Kot so v poročili zapisali na PU Ljubljana, je bilo na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov ugotovljeno, da sta oba 16-letnika in 18-letnik s kamni razbili izložbeno okno trgovine, vstopili v notranjost trgovine in odtujili 17 zimskih jaken in 11 parov smuči različnih blagovnih znamk s čimer so povzročili za okrog 8000 evrov materialne škode.

Odtujene predmete so zložili v vozilo R Scenic s katerim jih je v bližini čakal takrat še neznani voznik, sami pa so se nato odpeljali z vozilom Daewoo Lanos, v katerem jih je čakal 25-letni voznik.

V nadaljnjem postopku so policisti ugotovili tudi identiteto voznika R Scenica, 19. letnega državljana Slovenije, ki je odtujene predmete odpeljal neznano kam, zaradi storitve kaznivega dejanja, pa je bila tudi njemu, 6. 1. 2016, odvzeta prostost, naslednji dan pa je bil priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil hišni pripor.

Po prenehanju razlogov za odvzem prostosti sta bila na prostost spuščena oba 16-letnika, 25- in 18-letnik pa sta bila 6. 1. 2016 privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je odredil hišni pripor za 18-letnika in pripor za 25-letnika.

Kot se temu reče, so vsi trije že stari znanci policije, saj so bili v preteklosti že obravnavani za premoženjska kazniva dejanja, v tem primeru pa bi lahko v šali rekli, da gre za izkušene vlomilske smučarje, ki pa bodo v tem primeru, po zaslugi hitrega in uspešnega ukrepanja policistov, zasluženo nadrsali oz. nasankali.

V kamniško športno trgovino Intersport, kjer je še moč opaziti posledice vloma, saj je razbito izložbeno steklo začasno nadomeščeno z lesno ploščo, je bilo na podoben način v zadnjih dveh letih vlomljeno že drugič.