Naslovnica / NOVICE / Volitve v DZ 2022: Volilna udeležba v volilnem okraju Kamnik do 11. ure

Volitve v DZ 2022: Volilna udeležba v volilnem okraju Kamnik do 11. ure

Po podatkih Okrajne volilne komisije je do enajste ure volišča v volilnem okraju Kamnik, ki zajema območje občin Kamnik in Komenda, obiskalo okoli 21,05% volilnih upravičencev oz. 5.654 volivk in volivcev.

Obisk volišč je, sodeč po prvih podatkih, trenutno nekoliko boljši, kot je bil na predčasnih državnozborskih volitvah leta 2018, volitve na Kamniškem pa potekajo mirno in brez posebnosti, saj Okrajna volilna komisija Kamnik do sedaj še ni prejela nobene prijave glede morebitnih kršitev volilnega molka.

Kot smo že omenili, je danes do 11. ure svoje glasove oddalo 5.654 oz. dobrih 21% volivk in volivcev s Kamniškega, na predčasnih volitvah pa je možnost predčasnega glasovanja izkoristilo 3.144 oz. 11.70 % od 26.853 volilnih upravičencev na območju občin Kamnik in Komenda.

Med volivci, ki so obiskali volišča že v dopoldanskih urah, sta bila tudi Marjan Šarec, predsednik LMŠ in Matej Tonin, predsednik NSi, ki sta na volitve prišla v spremstvu svojih soprog, njun obisk volišča  pa je v Šmarco in Laze v Tuhinju privabil tudi številne predstavnike različnih medijev.

 

Zanimivo pa je, da je volilna udeležba do 11. ure na Kamniškem domala itentična volilni udeležbi na ravni države, saj je volišča do enajstih prav tako obiskalo 21,05 % vseh volilnih upravičencev.