Naslovnica / NOVICE / Volivci so na referendumu odločen »proti« izrekli tudi na Kamniškem

Volivci so na referendumu odločen »proti« izrekli tudi na Kamniškem

Včeraj, že kmalu po zaprtju volišč je bilo jasno, da so volivke in volivci na referendumu o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah, tudi na Kamniškem, ob dobri volilni udeležbi in z veliko večino sporočili, da ne dopustijo poseganja, uničevanja in mešetarjenja z vodnimi viri in obvodnimi zemljišči.

Referenduma o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o vodah se je v Volilnem okraju Kamnik, ki zajema občini Kamnik in Komenda, udeležilo 14.109 volivk in volivcev oz. 50,36%  od 28.016 vseh volilnih upravičencev, pri čemer jih je 1.905 oz. 13,54 % glasovalo za, 12.167 oz. 86,46 % pa proti predlaganim oz. spornim spremembam Zakona o vodah.

Rezultati volitev v Volilnem okraju Kamnik se, ob nekoliko boljši obiskanosti volišč, zgolj malenkostno razlikujejo od volilnih rezultatov na ravni države, kjer se je volitev udeležilo 781.264 volivk in volivcev oz. 45,99 % vseh volilnih upravičencev, kar je daleč najboljša udeležba na referendumih v zadnjih letih, pri čemer je za glasovalo 104.525 oz. 13,42 % , proti pa kar 674.114 oz. 86,58 % volivk in volivcev, ki so se udeležili včerajšnjega referenduma.

Kako so volivke in volivci na Kamniškev volili na posameznih voliščih, pa si lahko ogledate v spodnjih grafikah, ki nam jih je posredovala Okrajna volilna komisija Kamnik.

Rezultati volitev po posameznih voliščih v Volilnem okraju Kamnik

 

Vir podatkov in grafik: Državna volilna komisija in Okrajna volilna komisija Kamnik