Naslovnica / ŠPORT / Vreme ni skazilo 28. Mekinjskega krosa in 10. memoriala Mira Petka

Vreme ni skazilo 28. Mekinjskega krosa in 10. memoriala Mira Petka

V Mekinjah so prizadevni člani Športno-kulturnega društva Mekinje, kot že vrsto let zapored, tudi na današnji praznični dan pripravili tradicionalni, že 28. Mekinjski kros in 10. memorial Mira Petka, na katerem je zmagal Peter Lamovec.

28. mekinjski kros 4

 

Kljub neprijazni vremenski napovedi, se je na letošnji kros v Mekinjah prijavilo okrog 200 tekačev in tekačic, vendar se je nekaj prijavljenih vseeno ustrašilo vremena in ostalo doma. Brez potrebe, saj se je vreme organizatorjev usmililo in so večino tekmovanja uspeli spraviti pod streho še preden je začelo močneje deževati, tistih nekaj kapelj, ki jih je padlo med samim tekmovanjem, pa zagnanih športnikov ni zmotilo. Le proga je bila, spričo blata in spolzkosti, nekoliko zahtevnejša kot običajno, kar pa je pri krosu navsezadnje treba vzeti v zakup.

28. mekinjski kros 47

 

Tudi letos se je tekačem in tekačicam pridružilo nekaj tekačev in kolesarjev, ki so se na progo podali v spremstvu svojih štirinožnih pasjih prijateljev, le-teh pa je bilo letos nekoliko manj kot lani, kar gre, kot že omenjeno, pripisati vremenu ter najbrž tudi davčnim blagajnam, katerih nakup je za majhna društva prevelik finančni zalogaj, zaradi česar se tekmovalci, v izogib plačevanju startnine z gotovino, na tekmovanje lahko prijavijo zgolj v predprijavah, ne pa tudi v zadnjem trenutku.

28. mekinjski kros 29

Z najdaljšo, 10 kilometrsko razdaljo se je najhitreje spopadel Peter Lamovec, ki je bil najhitrejši že na teku k Svetemu Primožu, s čemer je postal tudi najresnejši kandidat za osvojitev letošnjega kamniškega tekaškega pokala. Sodeč po udeležbi številnih mladih tekačev, pa se za prihodnost kamniškega teka zagotovo ni potrebno bati.

Rezultate 28. Mekinjskega krosa – 10. memorial Mira Petka (27. april 2016), si lahko ogledate v datoteki: Rezultati Mekinjski kros 2016