Naslovnica / NOVICE / Vrtec Antona Medveda dobil novo ravnateljico mag. Liano Cerar

Vrtec Antona Medveda dobil novo ravnateljico mag. Liano Cerar

Svet vrtca Antona Medveda Kamnik je na sinočnji seji z večino glasov za novo ravnateljico vrtca imenoval mag. Liano Cerar.

Četudi je že kazalo, glede na povsem različna mnenja, ki so jih kandidatkam prijavljenim na razpis za prosto delovno mesto ravnateljice podali različni organi, ki v Svet vrtca imenujejo svoje predstavnike, da vrtec tudi v tokratnem izboru ne bo prišel do novega vodstva, je Svet zavoda Vrtec Antona Medveda Kamnik na sinočnji seji za novo ravnateljico imenoval mag. Liano Cerar, profesorico predšolske pedagogike in psihologije ter magistro psihologije.

Svet zavoda Vrtec Antona Medveda je za novo ravnateljico imenoval mag. Liano Cerar.

Svet zavoda Vrtec Antona Medveda je za novo ravnateljico imenoval mag. Liano Cerar. – Foto: ruskasola.si

Gre za kar nekoliko presenetljivo odločitev, saj naj bi bili, kot smo izvedeli, nekateri člani sveta tudi tokrat izpostavljeni pritiskom ene izmed političnih strank, ki se je v izbor novega vodstva vrtca intenzivno vmešavala že lani, vendar so očitno tokrat svetniki vrtca vendarle premogli nekaj več lastne volje in hrbtenice, da so uspeli preseči in presekati gordijski vozel političnega spletkarjenja, četudi so povečini znova glasovali »po svoji vesti« in ne v skladu z mnenjem organov, ki so jih v Svet zavoda imenovali.

Finalni kandidatki tokratnega izbora, ki sta se potegovali za naklonjenost in glasove članov Sveta zavoda, sta bili trenutna v.d. ravnateljice Renata Semprimožnik in že omenjena mag. Liana Cerar, ki je s svojo predstavitvijo in strokovno usposobljenostjo pred tem uspela prepričati že celoten Svet staršev, ki ji je namenil soglasno podporo, včeraj pa tudi večino članov Sveta zavoda, ki so jo, z rezultatom 7:4, potrdili za novo ravnateljico.

Izbira mag. Liane Cerar je na nek način prijetno presenečenje, ki kaže, da je tudi imenovanje nove ravnateljice vrtca končno preseglo raven pritlehnega in politično oz. lobistično pogojenega lokalnega kadrovanja, kajti izbrana kandidatka se lahko pohvali tako z bogatimi delovnimi izkušnjami, kot tudi prepričljivo strokovno usposobljenostjo, medtem ko s Kamnikom in Kamničani, vsaj še za enkrat, nima nobene prave povezave – bolje rečeno, v mestu nima zvez in poznanstev.

Kot nam je mag. Liana Cerar, ki trenutno še opravlja naloge direktorice v vrtcu Najdihojca v Ljubljani, danes zjutraj zaupala v kratkem telefonskem pogovoru, je bila do sedaj v Kamniku vsega skupaj zgolj štirikrat, vendar ji je naše mesto zelo všeč, na razpis za mesto direktorice vrtca, pa se je prijavila domala po naključju oz. po spletu okoliščin.

Kot zanimivost naj dodamo, da je nova direktorica največjega kamniškega vrtca po rodu Rusinja, ki prihaja iz sibirskega Nižnevartovska, klic srca pa jo je pred dvema desetletjema pripeljal v Slovenijo. Razen tega, da je direktorica ljubljanskega vrtca Najdihojca, je dejavna tudi v Zavodu Vesela dRuščina oz. t.i. Ruski šoli, kjer kot prostovoljka predšolske otroke poučuje ruščino, kar na svojevrsten način kaže, da gre za sposobno in aktivno žensko, ki se je uspela uspešno dokazati in uveljaviti tudi v tujem okolju.

Z jutranjim telefonskim klicem smo jo sicer povsem presenetili, ampak njen odziv je bil nadvse prijazen, že iz telefonskega pogovora pa je bilo moč zaznati, da gre najverjetneje za zelo odprto, preprosto in toplo osebo. To najbrž, ob njeni strokovni usposobljenosti in izkušnjah, pojasnjuje tudi soglasno podporo, ki ji jo je namenil tako Svet staršev vrtca, kot tudi člani Sveta zavoda, ki so jo z večino glasov imenovali za novo ravnateljico. Prvi vtis je dober in mag. Liana Cerar utegne v Vrtec Antona Medveda prinesti dobrodošlo svežino in nove ideje, ne nepomembno pa je tudi to, da bo krmilo vrtca prevzela neobremenjena s preteklim dogajanjem.

Nova ravnateljica naj bi položaj prevzela predvidoma v avgustu oz. septembru, saj mora najprej dokončati svoje trenutne delovne obveznosti, pri vsem skupaj pa obstaja možnost, da se vse skupaj še nekoliko zaplete.

Mag. Liana Cerar je namreč tudi v reelekcijskem postopku za mesto ravnateljice vrtca Najdihojca in kaj lahko bi se zgodi, da kljub temu, da je bila v Kamniku že imenovana za novo ravnateljico, ostane v Ljubljani.