Naslovnica / Črna kronika / Vzroke požara v Suhadolah preiskujejo policisti

Vzroke požara v Suhadolah preiskujejo policisti

Policisti bodo vzroke požara raziskali, ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo, prizorišče požara pa sta si ogledala tudi župana občin Kamnik in Komenda.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so bili policisti o požaru na deponiji odpadkov pri Komendi obveščeni danes, nekaj po polnoči.

Po prvih zbranih podatkih je zagorelo v hali, kjer so bile spravljene bale z ostanki po sortiranju odpadkov, po podatkih policije, pa v dogodku ni bil nihče poškodovan.

Kraj so policisti zavarovali, z ogledom, kjer se bo ugotavljal med drugim tudi vzrok za požar, pa bodo pričeli, ko bodo vzpostavljeni pogoji za varno delo, ugotovitve preiskave pa bodo sporočili tekom dneva, ko bodo aktivnosti policistov na kraju zaključene.

Prizorišče požara pa sta si v jutranjih urah ogledala tudi župan Občine Komenda Stanislav Poglajen in župan Občine Kamnik Matej Slapar. Po navedbah župana Komende je požar, ki ga še vedno gasijo, pod nadzorom in ne predstavlja nevarnosti za občane.

Pri gašenju požara, ki ga je celo noč gasilo več kot 100 gasilcev, sodeluje tudi Komunalno podjetje, ki skrbi za nemoteno oskrbo z vodo na hidrantnem omrežju.