Naslovnica / Črna kronika / Z avtom »zajahal« šutenski količek

Z avtom »zajahal« šutenski količek

Včeraj zvečer se je na Šutni v Kamniku (ponovno) zgodila prometna nesreča, v kateri pa sta, še k sreči, škodo in poškodbo utrpela zgolj pločevina in šutenski potopni stebriček.

Omenjena prometna nesreča sama po sebi najbrž niti ne bi bila zanimiva, če ne bi v času spremenjenega prometnega režima, o katerega številnih pasteh smo izčrpno poročali že včeraj, v središču Kamnika prihajalo pogosto oz. domala redno, kar naj bi bila, po besedah nekaterih očividcev, tudi posledica nekoliko muhastega obnašanja stebrička, ki omejuje promet.

Šutna, ki je običajno sicer zaprta za promet, je namreč v času od 8. do 18. ure prevozna v smeri proti jugu, ob omenjeni uri pa šutenski prometni potopni lulček z rdečo lučko znova dobi erekcijo.

Njegova nenadno pojavljanje, pa v precejšno zadrego spravlja manj pozorne voznice in voznike, še posebej, če se predenj pripeljejo ravno v času vstajenja oz. malo za kakim domačinom, ki premore daljinca za odpiranje, kar nemalokrat povzroči tudi nesreče.

Podobno smolo je imel tudi voznik, ki je včeraj zvečer, potem, ko se je uspel prebiti skozi vse pasti obvoznih šikan in slalomišča na Glavnem trgu, domala v ciljni ravnini pojahal šutenski količek, ko se je le ta začel dvigovati, pri tem pa grdo razbil spodnji del prednje maske in podvozje motorja, ki je v trenutku spustil svojo mastno dušo.

Kot so nam sporočili s PU Ljubljana, so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je voznik pri vožnji z osebnim vozilom VW Polo zapeljal preko potopnega stebrička v mestno jedro Šutne, ki naj bi bil v tem času spuščen, gorela pa naj bi zelena luč.

Ko je s sprednjim delom vozila zapeljal čez potopni stebriček, se je ta pričel dvigati in mu pri tem poškodoval vozilo. V dogodku so nastale poškodba na vozilu in na stebričku. Policisti v zvezi tega preverjajo okoliščine in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Po vseh zbranih ugotovitvah bodo izvedli ustrezen ukrep.

Na kraju nesreče so, razen policistov, posredovali tudi gasilci PGD Kamnik, ki so z vpojnim sredstvom posuli in  popivnali razlito motorno olje ter očistili mastni madež, zdravstveno stanje muhasto nagajivega in vsega hudega navajenega stebrička, ki ni kazal kakih posebnih znakov utrujenosti, pa so pregledali delavci Komunalnega podjetja Kamnik.