Naslovnica / Črna kronika / Z avtomobilom na strehi pristal v potoku

Z avtomobilom na strehi pristal v potoku

Precejšno srečo v nesreči je imel voznik osebnega vozila, ki je včeraj, nekaj po 23. uri, na lokalni cesti v Lanišah, z vozilom zapeljal v potok Tunjščica ter se prevrnil na streho.

Gasilci PGD Kamnik so bili včeraj, 1. septembra 2018, ob 23:13 obveščeni, da njihovo pomoč potrebuje voznik osebnega vozila v Lanišah, ki se je z avtom, v neposredni bližini tamkajšnjega mostička, na streho prekucnil v strugo potoka Tunjščica.

Ob prihodu na kraj dogodka so gasilci PGD Kamnik mesto nesreče zavarovali, na vozilu odklopili akumulator, prekucnjeno vozilo pa iz struge potoka izvlekli s pomočjo dvigala.

Voznika, ki se je iz vozila še pred prihodom gasilcev uspel izvleči sam, so pregledali reševalci Nujne medicinske pomoči Kamnik, vendar je imel voznik nemajhno srečo v nesreči, saj jo je odnesel domala povsem brez poškodb.

 

Po ugotovitvah policistov je prometni nesreči botrovala vožnja z neprilagojeno hitrostjo ter pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom vozniku pokazal 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zaradi česar mu bo izdan plačilni nalog.