Naslovnica / NOVICE / Z nasmehom in optimizmom v drugi mesec šolanja na daljavo

Z nasmehom in optimizmom v drugi mesec šolanja na daljavo

Dober mesec mineva, odkar smo šolske klopi zamenjali za domače pisalne mize, telovadnico za vrt ali dvorišče pred hišo in druženje s sošolci in sošolkami ter učitelji za krog svoje družine in hišne ljubljenčke.

Na Osnovni šoli Šmartno v Tuhinju se odlično spopadamo z izzivi sodobne tehnologije in si, tako učitelji kot učenci, širimo obzorja na področju informatike in sodobnih načinov komuniciranja, predvsem pa skupaj in vsak zase pričenjamo drugače vrednotiti naš skupen čas in prijateljstva, ki so nam vse prevečkrat tako samoumevna.

Kljub vsemu smo našli načine, da pouk in dnevi dejavnosti potekajo zelo bogato in kvalitetno. Tako so se recimo mlajši učenci kar iz domačih dnevnih sob virtualno sprehodili skozi Narodno galerijo, se naučili narisati portret, naravoslovni dan preživeli v domačih gozdovih, športni dan pa izvedli kar pred vrati svojih domov.

Tudi starejši učenci vsak dan znova kažejo svoje skrite sposobnosti. Sedmošolci so tako športni pohod opravili kar s pomočjo aplikacije, s katero so učitelji spremljali njihove poti po lokalnih gričih. Lastna organizacija časa in premišljen razpored dela bosta zagotovo bogata naložba za prihodnost.

Pohvaliti gre tudi starše naših učencev, ki se vestno in mirno spopadajo s situacijo, v kateri smo se znašli. Glede na rezultate dosedanjih anket, smo na dobri poti.

Prepričani smo, da bomo s skupnimi močmi in dobršno mero optimizma zdržali, dokler bo potrebno. Vreme nam je naklonjeno, prazniki so nam dali novih moči in hvaležni smo, da smo zdravi.

Nekaj foto utrinkov pa si lahko ogledate v galeriji.

 

Komaj čakamo, da se ponovno srečamo v naših šolskih klopeh!

Urša Zore, učiteljica OPB,
OŠ Šmartno v Tuhinju

Noč

Narisala: Lara Orehovec, 2. razred

Tiste neke pomladne noči zazrem se v nebo.
Vidim milijone zvezda
in lun’ca se se mi dol smehlja
in takrat se spomnim svojih želja.

Da po zvezdicah bi stopicljala
in se gor na nebu z njimi smejala.
Z lunco bi se igrala
in ji ljubezen dala.

Zvezda Severnica pa gre že zaspanko budit’,
da čas ji bo kot ulit.
Vse zvezdice na nebu se bojijo,
da zemlje ne zbudijo.

Boter Mesec  skoči na nebo,
da zvezdicam prijetno bo,
da zaspančke bi uspavali
in jim ljubezen pričarali.

Ula Plankar 8.a 14. 4. 2020