Naslovnica / NOVICE / Z Nebesnim gledališčem so razveselili skoraj 900 učenk in učencev

Z Nebesnim gledališčem so razveselili skoraj 900 učenk in učencev

V preteklem tednu smo učenci OŠ Frana Albrehta kar petkrat napolnili dvorano Doma kulture Kamnik in tako razveselili skoraj 900 šolarjev kamniških osnovnih šol: OŠ Toma Brejca, OŠ Šmartno v Tuhinju in podružnice, OŠ Stranje, OŠ 27. julij ter podružnične šole OŠ Frana Albrehta.

Po uspešni krstni uprizoritvi na matični šoli, smo se opogumili in se podali na pravi gledališki oder, kar je bila za vse nastopajoče posebna in nepozabna izkušnja.

Vsebina predstave Borisa A. Novaka je poučna. Glavni junak Oblak Popotnik, ki ga je več kot odlično odigral in odpel Filip Maležič, se poda na pot, da bi našel in spoznal obzorje. Na poti sreča veliko različnih prijateljev, a do pravega spoznanja ga nazadnje usmeri Modra gora,ki pravi: VSAKDO SE MORA SAM DOKOPATI DO SPOZNANJA. ZATO SE LE POTRUDI PO ZRAČNI STRMINI IN SAM RAZKRIJ SKRIVNOST OBZORJA!

Odlično so se odrezali tudi ostali nastopajoči:  Monika Osolnik, Karolina Fric, Katarina Tomanić, Ana Omovšek, Nina Krt, Miki Muradbašić, Nace Maležič, Ela Poljanšek, Nika Ošap, Tiana Sedeljšak, Lucija Jelenc, Rozi Šuštaršič, Brina Rudolf Vučković, Kiara Beganović, Ana Urankar, Jakob Bartol in Luka Vidovič).

Nič čudnega, da je lepo petje in igranje privabilo v dvorano tudi mimoidočega dobrega moža- Božička, ki je vse gledalce, zadnji dan predstav pa tudi nastopajoče in vse, ki so pomagali pri predstavi, obdaril s polnim košem daril.

Meta Kregar