Naslovnica / POUDARJENO / Z veselico v Šmartnem se je začela kamniška sezona gasilskih veselic

Z veselico v Šmartnem se je začela kamniška sezona gasilskih veselic

S sinočnjo, prvo letošnjo gasilsko veselico v naših krajih, so članice in člani Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno v Tuhinju, veselo in uspešno odprli letošnjo sezono gasilskih veselic na Kamniškem.

Kljub temu, da se je taposcana Zofka, družno s spremstvom svojih nič kaj prijaznih Ledenih mož, letos očitno namenila svoj god raztegniti na nekaj tednov, se je sinoči pod šotorom na športnem igrišču v Šmartnem v Tuhinju, kjer so prizadevni člani PGD Šmartnem v Tuhinju pripravili veselico z Dejanom Vunjakom, zbrala prav velika in vesela druščina obiskovalcev od blizu in daleč.

Za razliko od lani, ko je društvo praznovalo 110 letnico delovanja, zaradi česar je bilo pred samo veselico precej več protokolarnih ceremonij, je bila letošnja, 111. obletnica toliko bolj sproščena in namenjena izključno zabavi in veselemu druženju.

Za hrano in pijačo je bilo dobro poskrbljeno, dobitki s srečelova, ki je kaj kmalu pošel, so odšli domov z novimi lastniki, samo vzdušje na veselici pa je dodobra popestrilo tudi več različnih fantovskih in dekliških druščin, ki so »mučili« skorajšnje ženine in neveste.

Na veselico v Šmartno so prišli od blizu in daleč, tudi iz precej oddaljenih štajerskih krajev, z zabavnim »prodajanjem« pokovke, piškotov in drugih domačih dobrot ter veseljačenjem, pa prav prijetno poživili že tako ali tako veselo veseliško vzdušje v Šmartnem.

 

Na veselici so, kot je to že nekaj časa v navadi, prevladovale pretežno mlajše generacije veseljakov, med katerimi je bilo moč opaziti tudi kar nekaj znanih Kamničanov oz. Tuhinjcev, ki so se, bodisi v družbi znancev in prijateljev, bodisi v objemu svojih najdražjih, prav poskočno zasukali tudi na plesišču, kjer je na trenutke skorajda zmanjkovalo prostora.

Skratka, gasilkam in gasilcem PGD Šmartno v Tuhinju je uspelo pripraviti še eno dobro organizirano in veselo veselico, sproščeno rajanje pa se je, kot se za vsako pravo veselico spodobi, potegnilo daleč v zgodnje ure današnje, sicer nekoliko puščobne nedelje, ki je obenem kot nalašč za počivanje in nabiranje novih moči, pred novimi veseljaškimi podvigi, kajti nekaj prihodnjih vikendov se bodo gasilske, pa tudi druge veselice, na Kamniškem vrstile ena za drugo.