Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Za hotel Malograjski dvor le še dober milijon

Za hotel Malograjski dvor le še dober milijon

Slabo leto dni zatem, ko je kamniški hotel Malograjski dvor, s kar nekaj pompa, prevzel najemnik Porta Ilirica d.o.o., se bo hotel znašel že na 3. javni dražbi, njegova izklicna cena pa se je v slabem letu dni znižala že za dobrih 393.000 evrov.

Okrožno sodišče v Ljubljani je namreč v stečajnem postopku družbe Hotel Malograjski dvor, trgovina in gostinstvo, po dveh neuspešnih dražbah, razpisalo še tretjo javno dražbo, ki bo 1. 12. 2015. Izklicna cena v celoti opremljenega hotela (oprema, naprave, inventar…) tokrat znaša le še dober milijon evrov, oz. 1.023.664,74 € (brez davka in prispevkov), medtem ko je izklicna cena še na prvi dražbi v začetku letošnjega leta znašala še 1.416.837 €.

Glede na trenutno delovanje edinega kamniškega hotela bi lahko rekli, da se je v Kamniku konec lanskega ponovno tresla zgolj gora, rodila pa se je zgolj precej kilava miš, saj se poraja občutek, da si trenutni najemniki, ki so si z najemom hotela pridobili tudi predkupno pravico, ne prizadevajo toliko za oživitev hotela, kot za čim uspešnejše zniževanje njegove cene, zato se nadejamo, da se morda že na tokratni dražbi pojavi resen kupec, ki bo imel s hotelom resne in ne morebiti zgolj špekulantske namene.