Naslovnica / NOVICE / “Za petletnika je ena ura uporabe računalnika na dan več kot dovolj”

“Za petletnika je ena ura uporabe računalnika na dan več kot dovolj”

Z izobraževalnim srečanjem o vzgoji v digitalnem svetu so se včeraj v MC Kotlovnica ponovno pričela predavanja za starše otrok in mladostnikov.

Včerajšnja tema srečanja so bila družinska E-pravila in vzgoja v digitalnem svetu, saj je v vsaki družini dandanes prisotnih vse več elektronskih naprav. Vsak posameznik si lasti vsaj en telefon, računalnik, kakšno tablico in še kaj. Predavateljica s Centra pomoči za zdravljenje od odvisnosti interneta je s starši predelala nekaj osnovnih vprašanj in smernic v pomoč staršem.

Poleg vprašanj, ki so jih zastavili starši in skrbniki, so predelali teme kot so kdaj je čas za nakup prve naprave otroku, koliko časa pred zasloni je primerno za različne starostne skupine, kako prepoznati prekomerno uporabo in kdaj je čas za ustvarjanje profila na družbenih omrežjih.

 

Svet interneta, družabnih omrežij in elektronike je lahko hitro strašljiv za starše, katerih generacija se prva sooča s tovrstnimi vprašanji. Kljub temu pa je internet tudi močno orodje, ki ga lahko uporabijo sebi v prid: poleg predavanj se starši lahko v e prostoru izobrazijo tudi sami, največ pa še vedno velja zdrava pamet. Petletniku je ena ura za zasloni več kot dovolj, ostali čas pa naj preživi v naravi, morda s knjigo in pa s svojimi vrstniki v igri.