Naslovnica / ŠPORT / Za tekače KGT Papež nadvse uspešna sezona 2016 na organizacijskem in tekmovalnem področju

Za tekače KGT Papež nadvse uspešna sezona 2016 na organizacijskem in tekmovalnem področju

Leto 2016 je bilo za KGT Papež nadvse uspešno tako v organizacijskem kot tekmovalnem smislu. Klub je bil organizator Zimske lige k sv. Primožu z zanimivimi tematskimi vsebinami, zaključne prireditve Tekaškega pokala Občine Kamnik, praznično obarvanega 21. gorskega teka k sv. Primožu. Za organizacijo ekstremnega, že 18. gorskega teka na Grintovec, ki se uvršča med najboljše in najbolj priljubljene tekme svetovnega pokala, sta Dušan in Mira Papež prejela priznanje Združenja za gorske teke pri AZS.

Klub je poskrbel za kvalitetne priprave mladih tekačev na taboru v Rovinju in Medulinu.
Preko 50 aktivnih tekačev je dosegalo izjemne rezultate posamično in ekipno na lokalnem, državnem in svetovnem nivoju v različnih disciplinah.

506n_zbor2016_001

Za svoje izjemne dosežke so tekači že prejeli priznanja AZS – Združenja za gorske teke, in sicer je bilo kar 12 tekačev med najboljšimi tremi v Pokalu Slovenije v gorskih tekih za leto 2016 v končnem seštevku 7 tekem. V skupnem seštevku točk po šestih tekmah so v različnih kategorijah od 1. do 3. mesta osvojili sedem prvih mest (Maša Viriant, Aleš Prelovšek, Rok Sušnik, Tine Habjan, Ana Čufer, Urša Trobec, Miran Cvet), dva druga mesta (Tjaša Čirović in Gašper Bregar) in tri tretja mesta (Hana Dobovšek, Nejc Uršič, Franci Teraž). Zmagovalne stopničke so za las ušle: Viktoriji Dolinšek, Niku Romšaku, Marinu Mekišu, Timoteju Bečanu, Metodu BregaRju in Bojanu Kožuhu, vsi so zasedli 4. mesto.

506n_zbor2016_009

Maša Viriant je bila absolutna zmagovalka pokala med ml. deklicami, Miran Cvet pa med mlajšimi veterani, od Združenja za gorske teke pa je bil proglašen za Naj gorskega tekača leta 2016.

KGT Papež je od AZS (Združenja za gorske teke) prejel priznanje za 1. mesto v ekipnem prvenstvu Slovenije.

506n_zbor2016_011

Na teku trojk na državnem prvenstvu v Socki so tri ekipe dosegle naziv državnih prvakov: ekipa dečkov (Uršič, Sušnik, Podbregar), ekipa deklic( Dobovšek, Viriant, Poličnik) in članska ekipa (Bregar, Zarnik , Božič).

Nadvse uspešno ste se udeleževali tudi tekem, kot so vertikal km, sky race, ultra trail, tekov po stopnicah, na skakalnice velikanke tako doma kot v tujini. Tudi v teh disciplinah ste bili v samem vrhu, med najboljšimi, tudi kot zmagovalci: Matjaž Mikloša, Simon Novak, Sebastjan Zarnik, Marjan Zupančič med ženskami pa Jasmina Klančnik in Ana Čufer.

 

Nejc Kuhar in Luka Kovačič sta izvedla izjemen podvig na Triglav v 1 uri in 29 minutah.
Izjemne dosežke ste dosegali tudi kot maratonci, polmaratonci na Ljubljanskem maratonu (Jasmina Jelovšek, Gašper Bregar, Mirko Janjatovič v Avstriji in Franci Teraž na znamenitem maratonu v New Yorku); vsi so dosegli tudi kategorizacijo državnega razreda.

 

Na 13. svetovnem prvenstvu v gorskih tekih v Podbrdu pa je Ana Čufer s članicami reprezentance pritekla 2. mesto ekipno. Marjan Župančič, Gašper Bregar in Mitja Kosovelj so dosegli 4. mesto ekipno med člani, Mitja pa je bil tudi dobitnik bronaste medalje, za kar prejel zlato plaketo od AZS. Vsi so dosegli naziv kategoriziranega športnika mednarodnega razreda.

Tekači KGT Papež so bili tudi reprezentanti na evropskem in svetovnem prvenstvu v gorskih tekih (Miran Cvet , Gašper Bregar, Jasmina Jelovšek, Timotej Bečan in mladinec Tine Habjan).

V skupnem seštevku tekem svetovnega pokala po šestih tekmah je 9. mesto med članicami pripadlo Jasmini Jelovšek, enajsto pa Urši Trobec. Pri članih je bil Gašper Bregar sedmi, Timotej Bečan pa 14.
.
Za svoje izjemne dosežke na državnih prvenstvih , tekmah svetovnega pokala, svetovnem prvenstvu je kar 20 tekačev doseglo kategorizacije od svetovnega (1), mednarodnega (4), državnega (14), mladinskega (1) razreda.

Klub ne bi deloval tako uspešno brez dobre trenerske ekipe, ki jo sestavljajo Ivan Urh, Edvin Kosovelj, Miran Škrtič, Sebastjan Zarnik, Špela Papež Zamljen,Matevž Škrtič, Suzana Orehek, Tugo Križnar.
Ponosni smo na vaše izjemne dosežke, na uspešno trenersko delo z mladimi, ponosni na somišljenike in številne prostovoljce, ki pomagajo pri organizaciji naših prireditev, da so tako odmevne in priljubljene.
KGT Papež pa je tudi ponosni organizator 16. evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017. Kamnik, Stahovica in Velika planina bodo prizorišče največje in najpomembnejše atletske prireditve v Sloveniji.

Mira Papež