Naslovnica / NOVICE / Začel se je Kamfest 2019

Začel se je Kamfest 2019

Z nagovori in gusarsko igro se je včeraj popoldne tudi uradno začel letošnji Kamfest 2019.

Kamfest se je letos iz Keršmančevega parka, kjer je gostoval dve leti zapored, znova preselil na kamniške mestne ulice, ki so jih že v zgodnjih dopoldanskih urah najprej zasedli branjevci s stojnicami unikatnih izdelkov, manjkalo pa ni niti hrane in pijače.

Ob šesti uri je Rok Kosec, organizator festivala na otroškem odru pozdravil zbrane in povabil na oder župana Mateja Slaparja, ki je s kratkim. vendar nadvse pozitivnim govorom tudi uradno odprl letošnji festival.

Rok in župan sta oder prepustila Pavli Zabret, ki je opisala potek dogodkov na vseh prizoriščih, z odra pa sta jo spodil zanimiv in zabaven gusarski pars Čupakabre.

Poln Glavni trg otrok je z njima vzklikal, valoval, se boril za ladjo ter kasneje proti gusarjema in tudi med seboj, na koncu pa je otrokom uspelo dobiti ne le bitko temveč tudi vojno; saj so gusarja pogumno napadli z vodnimi baloni in če gusarja ne bi bila gusarja, bi se morda še utopila.

Medtem, ko se je na Glavnem trgu odvijala interaktivna otroška igra Čupakabre je v Samčevem predoru potekal pravi mini derbi ŽNK Radomlje, čisto malo naprej pa so obiskovalci lačni tako glasbe kot hrane prišli na vrsto v parku Evropa na Kulinaričnem petku.

Evropo je zabaval Mono band, katerim je ob sedmi uri pozornost obiskovalcev za kratek čas ukradla godba Stranje.

Po več letih dogovarjanja in planiranja, da jih bo Kamfest pripeljal na svoj oder, je organizatorjem ter godbenikom končno uspelo najti pravi datum brez zapletov in tako je godba Stranje letos prvič nastopila na festivalu.

Zvečer, ko je noč dobila svojo moč, je poslopje kamniške pošte zasijalo v projekciji Matica Sterleta, izpod malograjskega pobočja pa se je zaslišala istrska glasba.

Ob devetih je namreč etno glasbena skupina Veja iz Hrvaške, kot prva izmed skupin, ki se bodo zvrstile v prihodnjih dneh, nastopila na Mestnem odru ter z etno ritmi uspela razmigati vsaj par ljubiteljev oz. ljubiteljic tovrstne glasbe.

Včerajšnji dan je bil zgolj prvi v nizu devetdnevnega festivala, katere program in potek dogodkov si lahko ogledate tudi na povezavi Festival Kamfest 2019

Fotoutrinki 1. dne Festivala Kamfest 2019