Naslovnica / NOVICE / Začelo se je Jadranje za jutri 2019 (1. dan)

Začelo se je Jadranje za jutri 2019 (1. dan)

Včeraj se je v Marini Veruda pri Puli, v organizaciji Športnega društva SAPPA iz Kamnika, začel deseti izobraževalno terapevtski projekt Jadranje za jutri, jadranje otrok s posebnimi potrebami.

Tudi letošnji projekt bo potekal v dve delih. Prvega dela, ki bo potekal do torka, 28. maja se udeležujejo naslednje ustanove:

  • Vzgojni zavod Kranj, Kranj
  • OŠ Roje, Domžale
  • Center IRIS – center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne, Ljubljana
  • OŠ Jela Janežiča, Škofja loka
  • OŠ Helena Puhar, Kranj

Vreme ne bi moglo biti lepše. Po prevzemu jadrnic in prihodu udeležencev je bil čas za vkrcanje, seznanitev z jadrnico in pravili obnašanja na njej.

Zelo hitro je sledilo izplutje. Jadrnice so ena ena za drugo zapustile marino in odplule v smeri otoka Cres. Pravega vetra za jadranje ni bilo, zato pa je bilo dovolj časa za najrazličnejše druge stvari, od krmarjenja, druženja, družabnih iger, pa vse do namakanja v morju.

Proti večeru smo pripluli do cilja, do Martinšćice, drugega največjega kraja na otoku Cresu, kjer smo se privezali. Kmalu po privezu je bil bližnji zalivček poln mladih in malo manj mladih kopalcev.

Po osvežitvi so se začele priprave na žar večerjo, ki je bila pika na i res čudovitega dneva. Večerja se je nadaljevala z ogledom kraja, druženjem po barkah in zasluženim počitkom…

Brane Vrankar, ŠD SAPPA