Naslovnica / NOVICE / Začelo se je rušenje OŠ Frana Albrehta

Začelo se je rušenje OŠ Frana Albrehta

Z rušenjem prizidka oz. povezovalnega dela med OŠ Frana Albreha in Športno dvorano Kamnik, se je danes zjutraj začelo rušenje OŠ Frana Albrehta.

OŠ Frana Albrehta seveda zaenkrat še ne bo zrušena v celoti, ampak zgolj omenjeni povezovalni del med športno dvorano in šolo, vseeno pa gre za enega izmed prvih konkretnih oz. večjih posegov, ki so, razen že izvedenih pripravljalnih del, nekakšna uvertura za izgradnjo nove, preklemansko drage šole.

Investicija izgradnje nove OŠ Frana Albrehta, ki se vleče že nekako od leta 2007, je namreč (zaenkrat) ocenjena na nekaj manj kot 19 milijonov evrov, zaradi česar se bo morala Občina Kamnik zadolžiti domala do grla, saj predvidena vrednost kredita za investicijo izgradnje nove Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik znaša kar 12.250.000 evrov – 10,4 milijona evrov že letos, preostali znesek pa do konca investicije, medtem ko bo država izgradnji šole prispevala zgolj okoli dobra 2,3 milijona evrov.

Današnja rušitvena dela, kot podizvajalec izbranega izvajalca, izvaja kamniško podjetje Žurbi Team, kot nam je povedal Roman Žurbi, direktor podjetja, ki v letošnjem letu praznuje 30-letnico delovanja, pa bo rušenje povezovalnega dela med šolo in športno dvorano končano predvidoma že danes oz. jutri.

Kot velik ljubitelji in nenazadnje tudi podpornik kamniške odbojke, pa je Roman Žurbi še dodal, da se bo nocoj, kljub izvajanju rušitvenih del, v kamniški športni dvorani nemoteno odvil odbojkarski derbi med ekipama Calcit Volley in ACH Volley.