Naslovnica / NOVICE / Začenja se Kamfest 2020: Danes na Kamfestu (petek, 7. 8. 2020)

Začenja se Kamfest 2020: Danes na Kamfestu (petek, 7. 8. 2020)

Danes se začenja Kamfest 2020, ki so ga zaradi vsesplošnih koronskih ukrepov nekateri poimenovali kar KamSest; ta se bo namreč od prejšnjih festivalov razlikoval v marsičem, predvsem pa v lokacijah prizorišč in navodilih za uporabo.

Organizator naproša vse obiskovalce naj na prireditve ne hodijo bolni, naj ohranjajo medsebojno razdaljo in se ravnajo po navodilih, ki bodo nameščena ob vhodu na prizorišča ter znotraj le-teh.

Program prvega festivalskega dne

11:00 – Zavod Emanat: Kako postati dober tat? (Katzenberg)

Emanatova tehnoburleska Tatovi podob, zasnovana kot telesna raziskava “ljudem” bližjih (pop) umetniških oblik, ki se sprehaja skozi zabavo in kritiko, satiro in tragedijo, glasbo in ples, feminizem in slači-užitek, vabi na tehnoburleskno delavnico, na kateri boste obdelovale/-i čudno čutne tatvine, ki burijo domišljijo in ustvarili kratke – a sladke odrske intervencije.

Delavnico bosta vodili članici kolektiva Tatovi podob, ki bosta vsaka po svoje prispevali s svojim tatinskim orodjem in vam pomagali pri realizaciji tehnoburlesknega akta. Mad Jakale bo poskrbela za disko ogrevanje ter vas povabila, da zaplešete, poveste in postanete tisto, kar si želite. Tristan Bargeld pa bo na delavnici vodila ogrevanje glasu in vas povabila, da se odprete svojemu glasu (in onemu drugemu) ter raziščete njegove razsežnosti in potenciale.

Prijava:

Število mest na delavnici je omejeno. Prijave s kratko biografijo in opisom ideje za tehnoburleksno točko, ki bi jo želel/-a na delavnici razvijati, sprejemamo na info@emanat.si do 6. 8. 2020. Prijavo lahko opremiš s fotografijo, kratkim videom ali drugo obliko predstavitve.

12:00 – POGLED skozi MUZEJ v GALERIJO: Zadnji pogled (Galerija Pogled)

Polona Lovšin: ogled razstave ilustracij in utrinkov iz karantene v Galeriji Pogled.

V Galeriji Pogled so na ogled Polonine izvirne ilustracije in knjižne izdaje slikanic ter najnovejši vsakodnevni zapisi, ki se porajajo kot odziv avtorice na sočasne dogodke v njenem zasebnem in javnem življenju. Ob tej priložnosti smo izdali tudi katalog, ki ga je oblikoval Vladimir Ristić, besedilo pa je prispevala kustosinja razstave Saše Bučan.

17:00 – Ivan Mitrevski: Volkulja Bela in čarobni gozd (Zid ob Kreativni četrti Barutana)

Okoljsko in družbeno osveščena volkulja Bela, ki bralke in bralce lokalnega časopisa redno nagovarja se tokrat predstavi v celotnem stripu. Skoraj trideset metrov dolga bralna inštalacija bo bralcem na voljo do konca avgusta.

Na zidu, ki ločuje Smodnišnico in Dom kulture Kamnik si bo vsak festivalski dan mogoče ogledati razstavo stripov kamniškega striparja Ivana Mitrevskega. Razstavo povezuje volkulja iz kamniških gozdov, ki pravi da moramo svet ohraniti in ubraniti za vse, ki pridejo za nami, saj se nam, pisan in bogat, ponuja sam po sebi. Vabljeni, da si pobliže pogledate in preberete to napeto eko kriminalko z Belo v glavni vlogi

17:00 – Diversity sejem (Glavni trg)

Kamfesta si ni mogoče predstavljati brez koncertov in festivalskega vzdušja, ki za dober teden prevzame ožilje mesta.

Le-tega pa ni moč doseči z umanjkanjem sejma, ki že dolga leta nastaja v organizaciji Diversity – express yourself. Ponovno bodo Glavni trg vse do Samčevega predora krasile mize, polne unikatnih izdelkov, ki poleg natančne izdelave v sebi nosijo tudi izjemne zgodbe.

17:00 – Dušan Letnar: Ulična razstava fotografij iz barutane (Zid ob Kreativni četrti Barutana)

Foto: Dušan Letnar, iz serije Smodnišnica, 2015

Skrivnostno prepovedano mesto, ki je od sredine 19. stoletja burilo duhove in domišljijo lokalnim prebivalcem, se je slabih deset let nazaj odprlo.

Rezultat je uničena vrtna in kulturna krajina in kup novih zgodb, dobrih in slabih, ki se bodo razvijale v naslednjih letih. Dušan Letnar je še ujel nekaj pomembnih  utrinkov v svoj fotografski aparat.

18:00 – Lutkovno gledališče Fru-Fru: Krtek Zlatko (Otroški oder)

Nekega sončnega jutra je krtek Zlatko prilezel iz svoje krtine in pogledal v nebo, kakšno bo vreme.

Takrat se je zgodilo. Bilo je mehko in okroglo kot klobasica in pristalo je ravno na krtkovi glavi. “Kdo se mi je pokakal na glavo?” je jezno zavpil Zlatko. Toda kratkoviden, kot je bil, ni videl nikogar …

19:00 – KUL petek: Prijatelji Dixielanda (Park Evropa)

V Park Evropa so se vrnili KUL petki, ki na enem mestu združujejo izvrstne kulinarične kreacije lokalnih gostincev. Vse skupaj pa je podkrepljeno z dobro glasbo, ki obiskovalcem omogoča druženje še dolgo v noč.

Prijatelji Dixielanda nam bodo v Kamnik prinesli zvoke onkraj morja, napojene z vonjem po pristanišču, sodih viskija, cigaretnem dimu in znoju. Tradicionalni jazz oziroma Dixieland, katerega zibelka je New Orleans, je glasba mnogih izročil in kultur, vse od afriških ravnin do spiritualnih napevov z vplivi evropskega prostora.

20:00 – Adi Smolar (Mestni oder)

Adi Smolar že skoraj štiri desetletja s svojimi pesmimi v slovenski prostor prinaša življenjske resnice, s katerimi razveseljuje, opozarja na probleme in tolaži.

Poslušalce vseh generacij nagovarja z iskrenostjo, šegavostjo in navidezno preprostostjo svojih besedil, iz katerih pa lahko izluščimo prenekatero življenjsko modrost. V svoji dolgoletni glasbeni karieri je za svoje delo prejel številna priznanja tako javnosti kot stroke in se neizbrisno zapisal v srca slovenskih poslušalcev. Navkljub zavedanju, da naš svet premore obilico krivic in grenkobe, ohranja pozitiven odnos do ljudi in sveta. Ta pozitivizem še posebej pride do izraza na njegovih koncertih, ko svoje pesmi sproti napoveduje in opremi z duhovitimi predgovori.

RAZPRODANO

20:30 – PestBesesd (KČ Barutana)

Pest besed je dogodek, ki poskuša uveljaviti zahodu že dobro poznane večere slam poezije.

Gre za tako imenovano urbano, underground poezijo, predvsem družbeno kritično in satirično, čeprav se na odru pojavljajo stihi vseh vrst. Poeti vseh vrst stremijo k čim bolj inovativnemu in doživetemu interpretiranju avtorske poezije, njihovo umetniško prepričljivost pa presojajo vsi zbrani.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve