Naslovnica / NOVICE / Zahvala kamniške upokojenke (II)

Zahvala kamniške upokojenke (II)

Zgodba kamniške upokojenke, ki je nekaj dni nazaj pred eno izmed kamniških trgovin izgubila plačilno kartico in 50 evrov, kar predstavlja desetino njene pokojnine, je dobila zanimiv, pravzaprav zelo lep razplet, ki ni povrnil zgolj izgubljenega denarja, ampak najbrž tudi (za trenutek) izgubljeno vero v poštenost in dobronamernost soobčanov.

Kamniško upokojenko, ki jo je pred dnevi, bržkone bolj kot izguba denarja, zabolela izguba zaupanja v poštenost ljudi, no, vsaj osebe, ki je obdržala njenih 50 izgubljenih evrov, smo namreč včeraj razveselili z informacijo, da se je njenih izgubljenih petdeset evrov vendarle našlo.
Sicer morda ne ravno tistih, ki jih je izgubila pred trgovino, pa vendar. Kot odziv na njeno zgodbo o izgubljenem denarju, se je na naše uredništvo obrnilo več »poštenih najditeljev in najditeljic«, ki so želeli nesrečni upokojenki povrniti njeno izgubo, zaradi česar smo ji lahko včeraj zvečer posredovali kuverto z denarjem, v kateri pa ni bilo zgolj 50 evrov, ampak še nekaj dobrodušno odmerjenih »obresti«.
O tem, da je bila kamniška upokojenka kar precej presenečena in celo v zadregi, nam najbrž ni potrebno izgubljati besed, še isti večer pa nas je, z velikodušno gesto in zahvalo, prijetno presenetila tudi sama, medtem ko je v zahvali vsem »poštenim najditeljem« zapisala:
»Najlepše se zahvaljujem najditelju in donatorjem, ki so mi vrnili denar izgubljen pred Hoferjem v Kamniku.
Denar mi je bil danes ob 20. uri vrnjen v znesku 100€ (izgubila sem 50€).  
Znesek 60€ doniram naprej: Iskrica Nedeljskega “POMOČ OTROKOM”. Objavljeno bo v Nedeljskem dnevniku.
Vsem, tudi g. Iztoku, še enkrat iskrena zahvala.«
Kamniška upokojenka