Naslovnica / Črna kronika / Zapeljal s ceste in se, po kakih 200 m prevračanja, ustavil na drevesu

Zapeljal s ceste in se, po kakih 200 m prevračanja, ustavil na drevesu

V Spodnjih Palovčah je voznik osebnega vozila zapeljal s ceste, se na strmi brežini večkrat prevrnil, nato pa, kakih 200 metrov pod cesto, trčil v drevo. Iz globoke grape so ga, k sreči zgolj lažje poškodovanega, rešili gasilci in reševalci, v postopku s policisti pa je voznik odklonil strokovni pregled.

Kamniške urgentne službe so bile nocoj, okoli 19:30, obveščene, da je v Spodnjih Palovčah prišlo do prometne nesreče, v kateri se je voznik z osebnim vozilom prevrnil po strmi brežini globoko pod cesto.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je voznik, ki je bil v vozilu sam, po trenutno znanih podatkih, zaradi vožnje preblizu roba, zapeljal s ceste, nato pa se z vozilom po strmem pobočju večkrat prevrnil in obtičal v globeli globoko pod cesto.

Na prizorišču nesreče so posredovali gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodkain stabilizirali vozilo, nato pa s tehničnim posegom rešili voznika iz vozila, kot običajno ob tovrsnih intervencijah, pa so poskrbeli še za odklop akumulatorja in nevtralizrali iztekle motorne tekočine. Gasilci so nudili tudi pomoč reševalcem NMP Kamnik ter poškodovanega voznika po strmi brežini prenesli do ceste, reševalci pa so voznika oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Glede na vse okoliščine nesreče je imel voznik precejšnjo srečo, saj je, po navedbah PU Ljubljana, v nesreči zadobil zgolj lažje telesne poškodbe, je pa tekom postopka s policisti odklonil strokovni pregled.

Policisti zoper voznika vodijo prekrškovni postopek.