Naslovnica / NOVICE / Zaposleni branijo Zarjo Elektroniko

Zaposleni branijo Zarjo Elektroniko

Včeraj je v kamniškem podjetju Zarja Elektronika d.o.o. prišlo do nekakšne stavke, oz. revolta zaposlenih, ki so se uprli domnevni tajkunizaciji podjetja in domnevnim nečednostim ter iz podjetja »izgnali« nekaj članov uprave.

Uradnih izjav v zvezi z dogajanjem v podjetju zaenkrat še ni moč dobiti, je bilo pa včeraj v podjetju in pred njim kar precej vroče, predvsem v jutranjih urah, saj so zaposleni določenemu delu uprave, ki ga sumijo nečednosti, fizično preprečili vstop v podjetje ter zasegli dokumentacijo, ki naj bi dokazala upravičenost njihovih domnev.

V podjetju, ki so ga zaposleni včeraj zabarikadirali z osebnimi in službenimi vozili – na prizorišče je bila klicana tudi policija – je napetost čutiti še danes, pred vhodom v Zarjo Elektroniko, pa je tudi danes še vedno parkiran avtomobil varnostne službe z varnostnikom. Včeraj je bilo varnostnikov, različnih varnostnih služb, na prizorišču še več.

Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana, nam je v sporočilu potrdil, da je bila policija o dogodku obveščena 25. 11. 2014, in sicer okoli 7.15 ure, češ da naj bi bil kršen javni red in mir. Ob prihodu na prizorišč kršitev (ali kaznivih dejanj) policija ni zaznala, tako da posredovanje ni bilo potrebno.

Na kraju so policisti tudi pojasnili, da policija ni pristojna za reševanje tovrstnih sporov, temveč ukrepa le v primeru, če bi bil kršen javni red in mir, oz. če se izvršujejo uradno pregonljiva kazniva dejanja.

Iz prvih, povsem neuradnih podatkov, lahko sklepamo, da so se zaposleni uprli t.i. kapitalu in tajkunizaciji oz. izčrpavanju podjetja, za katerega jim ni vseeno, zato so ga pripravljeni, ter s tem tudi svoja delovna mesta, braniti na vse možne načine.

Več in podrobneje o dogajanju v podjetju Zarja elektronika bomo poročali takoj, ko bomo pridobili več informacij oz. brž, ko bo to mogoče.