Naslovnica / NOVICE / Zaposlitev: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik išče novega direktorja

Zaposlitev: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik išče novega direktorja

Precej skromno, predvsem pa skoraj neopazno, se je včeraj, 28. aprila 2015, na spletni strani Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik pojavil razpis za prosto delovno direktorja oz. direktorice kamniškega turistično-športnega javnega zavoda.

Svet javnega zavoda Zavod za turizem in šport v občini Kamnik je 24. aprila razpisal razpis s katerim kamniški turistično-športni zavod išče novega direktorja oz. direktorico, saj zavod že skoraj leto dni, vse od odhoda nekdanje direktorice Urške Kolar, katere nekoliko nepričakovan odhod je opazno vplival na delovanje zavoda, kot vršilec dolžnosti direktorja začasno vodi Franci Kramar, ki pa je že sam večkrat dejal, da turizem vendarle ni njegovo področje in da se nadeja, da mesto direktorja čim prej prevzame nekdo drug.

Od kandidata oz. kandidatke, ki se namerava prijaviti na razpisano delovno mesto se pričakuje, da ima univerzitetno, ali najmanj visoko strokovno izobrazbo s specializacijo oz. magisterijem, da ima najmanj 3 leta delovnih izkušenj na vodstvenem položaju, da premore vodstvene in organizacijske sposobnosti, da, poleg slovenskega, aktivno obvlada tudi vsaj dva tuja jezika, obvlada osnove dela z računalnikom, predvsem pa, da izdela program dela za mandatno obdobje ter vizijo razvoja turizma in športa v občini ter organizacijsko strukturo. (Povezava na razpis)

Funkcija direktorja Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik je zagotovo ena izmed pomembnejših funkcij v občini, zato je še toliko bolj pomembno, da je na to mesto imenovana sposobna oseba z drzno, perspektivno, vendar tudi realno vizijo razvoja kamniškega turizma, predvsem pa dobrimi idejami, ki bodo prevetrile in osvežile lokalno turistično ponudbo ter v Kamnik uspele pripeljati še večje število obiskovalcev.

Že res, da se z iskanjem oz. imenovanjem novega direktorja mudi, je pa vseeno precej nerazumljivo, da je Svet zavoda postavil tako nenavadno kratek rok za prijavo na razpis. Rok je namreč zgolj 10 dni od objave pri Zavodu za zaposlovanje, kar je najbrž premalo časa za vsakega resnega kandidata, ki bi se želel na razpis prijaviti z dobro izdelano strategijo in podrobnim načrtom dela. K sreči na spletnih straneh Zavoda za zaposlovanje razpis še ni objavljen, najbrž bo objava obelodanjena po praznikih, je pa vseeno precej čudno, da Svet zavoda, v želji po pridobitvi čim boljšega kandidata oz. kandidatke, ni postavil nekoliko daljšega roka, oz. razpisa na veliko razbobnal tudi v večjih medijih in prek spleta.

Vseeno se nadejamo, da se bo na razpis odzvalo čim več dobrih kandidatov in kandidatk, predvsem pa, da se ob imenovanju novega direktorja ne bo ponovila zgodba izpred let, ko se je ob imenovanju Urške Kolar v določenih (političnih) krogih, sprožilo nemalo nasprotovanj in kritik, ki so se kasneje izkazale za neutemeljene, saj je Kolarjevi, v razmeroma kratkem času, uspelo izpeljati kar nekaj uspešnih in odmevnih projektov, s katerimi je uspela zadovoljivo prevetriti kamniško turistično ponudbo, četudi je bila zaradi novih pristopov, spomnimo se samo vika in krika zaradi tujejezičnih plakatov, ki so v Kamnik vabili na vidnih in obiskanih mestih širom Slovenije, nemalokrat tudi kritizirana. To kaže zgolj na to, da zaplankana in zapečkarska politika pri izbiri kandidatov nima kaj iskati, upamo pa lahko le, da so se lokalni kamniški politični »turistični strokovnjaki« iz izkušnje pred leti vsaj nekaj naučili.

Za Kamnik bi bilo namreč nadvse dobrodošlo, da novi direktor oz. direktorica, ne bi izpolnjeval zgolj predpisanih oz. zahtevanih pogojev, ampak da je, poleg vsega zahtevanega, tudi osebno prepotoval in videl kar nekaj sveta, ne zgolj Bleda in Portoroža ter morda še Benetk, da ima potrebno širino ter drznost, predvsem pa, da bo znal delovati povezovalno in uspel prepričati vse turistične delavce in ponudnike v občini, da je turizem živ organizem, ki dobro uspeva le v medsebojnem sodelovanju vseh vpletenih, predvsem pa v preseganju kratkoročnih in zelo ozkogledih vrtičkarskih interesov posameznih lokalnih turističnih akterjev.

Povezava: Razpis

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve