Naslovnica / Napovedi in obvestila / Zaradi gradnje mengeške obvoznice bo promet zgoščen in oviran tudi v Kamniku
Vir: DRSI

Zaradi gradnje mengeške obvoznice bo promet zgoščen in oviran tudi v Kamniku

Od sobote 22. 6. do nedelje 7. 7. 2019, bo zaradi gradnje mengeške obvoznice na glavno državno cesto Moste  – Mengeš, omenjena cesta zaprta za ves promet, obvoz pa bo urejen prek Kamnika oz. Duplice, kar utegne povzročiti precejšnje prometne zastoje tudi na Kamniškem.

Po podatkih DRSI bo zaradi gradnje navezave Mengeške obvoznice na glavno državno cesto Moste–Mengeš, ki jo izvaja DARS d.d., je v terminu od 22. 6. 2019 (sobota) do 7. 7. 2019 (nedelja) na odseku državne ceste G2-104/1138 Moste–Mengeš, od km 1,660 do km 2,525, predvidena popolna zapora.

V času popolne zapore bo obvoz za vsa vozila urejen po državnih cestah R2-413 Moste-Duplica, R1-225 Mengeš-Duplica in G2-104 Obvoznica Mengeš.

Tovorna vozila iz smeri Kranja in Jesenic bodo pred izvozom Vodice, zaradi razbremenitve obvoznih državnih cest, dodatno preusmerjena proti Kamniku preko Ljubljane.

Vir: DRSI

Zaradi omenjenega obvoza gre pričakovati, da bo promet na Kamniškem še posebej zgoščen in oviran na relaciji Kamnik – Moste, še posebej na krožišču v Podgorju, predvsem pa na Korenovi cesti in križišču Korenove ter Ljubljanske ceste v Šmarci.