Naslovnica / NOVICE / Zaradi nespoštovanja preventivnih ukrepov športna in otroška igrišča nadzoruje tudi občinska inšpektorica

Zaradi nespoštovanja preventivnih ukrepov športna in otroška igrišča nadzoruje tudi občinska inšpektorica

Včeraj je občinska inšpektorica po navodilih Občinskega štaba Civilne zaščite opravila pregled 18 igrišč na območju občine Kamnik (Šmarca, Tuhinjska dolina, Kamnik, Motnik …), in sicer med 15.10 in 17.30 uro.

V času pregleda na igriščih ni bilo obiskovalcev. Dve igrišči je pregledala še v poznih popoldanskih urah in pri pregledu ugotovila, da so se na njih zbirale osebe. V skladu s svojimi pristojnostmi jih je opozorila, njeno  opozorilo, da zapustijo igrišče, pa so tudi upoštevali.

Policijska postaja Kamnik v skladu z zakonodajo in po ukrepih, ki so trenutno veljavni, izvajajo le opozorila in podobno. To velja predvsem za zbiranje večjega števila oseb na javnih krajih (javne prireditve). Opozorila so usmerjena v podajanje informacij k odsvetovanju zbiranja in upoštevanju priporočil pristojnih institucij.

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik vsakodnevno, zjutraj in popoldan, pregleduje igrišča, ki jih ima v upravljanju. Skladno s pristojnostmi lahko le opozarja na morebitne kršitve.

Besedilo: Občina Kamnik
Foto: ZTŠK Kamnik