Naslovnica / Črna kronika / Zaradi požara na Brezjah bo podana kazenska ovadba

Zaradi požara na Brezjah bo podana kazenska ovadba

Včerajšnji požar na Brezjah nad Kamnikom so obravnavali tudi policisti, ki bodo zoper lastnika stanovanjske hiše, ki mu je ogenj ob kurjenju smeti ušel izpod nadzora, podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Že včeraj smo poročali o požaru, do katerega je okoli 13:30 prišlo na Brezjah nad Kamnikom. V gašenju požara, ki se je s trave in podrasti razširil tudi na manjši počitniški objekt ter del gozda, so sodelovali gasilci PGD Kamniška Bistrica, Kamnik, Gozd, Nevlje in Šmarca, ki so s hitrim posredovanjem uspeli preprečiti širjenje požara in nastanek še večje škode.

Požar so obravnavali tudi policisti, ki so ugotovili, da je do požara prišlo zaradi kurjenja smeti lastnika ob stanovanjski hiši, pri čemer je ogenj ušel izpod nadzora ter se razširil na travo in podrast, pri tem pa zajel tudi manjši vikend dimenzij 4 x 4 metre.

Zaradi neprevidnega kurjenja oz. povzročitve splošne nevarnosti, pa bodo policisti lastnika omenjene stanovanjske hiše kazensko ovadili na pristojnem državnem tožilstvu.