Naslovnica / Črna kronika / Zaradi prometne nesreče je zaprta regionalna cesta med Zg. Tuhinjem in Golicami

Zaradi prometne nesreče je zaprta regionalna cesta med Zg. Tuhinjem in Golicami

Zaradi prometne nesreče pri Golicah je regionalna cesta Kamnik-Ločica, med Zg. Tuhinjem in Golicami, zaprta za promet v obe smeri.

Po prvih, še neuradnih podatkih, je bila v prometni nesreči samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je peljala iz smeri Kozjaka proti Kamniku, pri tem pa, na odseku ceste med Golicami in Zgornjim Tuhinjem (pod Kovkom), bržkone zaradi nepozornosti oz. neprilagojene hitrosti, izgubila oblast nad vozilom in trčila v brežino na nasprotni strani ceste, nakar jo je odbilo v odbojno ograjo in še enkrat nazaj v breg, kjer je nevozno vozilo obtičalo. V nesreči naj bi se voznica in njena sopotnica lažje poškodovali.

Več informacij in podrobnosti o nesreči bo znanih kasneje, ko bo intervencija, ki je trenutno še vedno v teku, zaključena, kot smo že omenili, pa je regionalna cesta na odseku med Golicami in Zg. Tuhinjem zaprta za ves promet v obe smeri.

Obvoz je mogoč preko Golic ali vasi Cirkuše, pričakovati pa je, da bo cesta za promet zaprta vsaj še kako uro oz. do odstranitve posledic.

Voznike opozarjamo, da naj upoštevajo navodila gasilcev, ki skrbijo za urejanje prometa, obenem pa naj bodo pri vožnji nadvse previdni, saj so se temperature spustile pod ledišče, zaradi česar, vsaj na izpostavljenih legah, obstaja nevarnost poledice.