Naslovnica / KULTURA / Združeni v sliki, risbi in portretu

Združeni v sliki, risbi in portretu

Hodniki Centra za socialno delo Kamnik so od včeraj ozaljšani z novo slikovno zgodbo.

Tokrat se nam s slikami, risbami in portreti predstavljajo trije umetniki, Kamničani, sicer različnih generacij, a združeni z istim veseljem. Ljubeznijo do ustvarjanja; Kaja Capuder, Matevž Komočar in Zdenka Beč.

Kaja je likovna samorastnica,  že nekaj let kaljena v klopeh priznanega slikarja Blaža Slaparja. Iskalka novih in novih resnic, ljubiteljica pohajanj v naravi, vlogerka in predana prostovoljka v društvu Makadam. Tokrat predstavlja svoje videnje sveta. Na platnih in papirju.

Matevž je slikar, študent Akademije za likovno umetnost, adrenalinski športnik. Mislec, inovator. Predstavljene risbe so bila dela, pripravljena za vstop na akademijo. Odlikuje jih preciznost, mehke poteze in natančen “odtis” oseb, ki jih upodablja na papirju.

Zdenka je, enostavno, sonce. Vedno nasmejana, pripravljena, da k smehu pripravi tudi druge. Z objemom, pripombo, simpatično domislico. Ko v roke dobi barve in papir, se spremene v čudežne. Vedno znova preseneča s prelepimi nanosi barv, s šopki cvetja z drugega sveta…Njeni portreti so nekaj posebnega.

 

V društvu  Makadam imamo delavnice, Zdenka prihaja k nam iz Dnevnega centra Štacjon, družimo se v barvah in smehu, Kaja in Matevž sta člana in prostovoljca.

In zato…nas in jih družijo posebne, nevidne vezi. Tokrat ustvarjanja.

Vabljeni na ogled!

Kartini Djalil,
za DC Štacjon in Društvo Makadam Kamnik