Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Zelena Tuhinjska dolina, ki vabi, nudi, daje oddih v naravi

Zelena Tuhinjska dolina, ki vabi, nudi, daje oddih v naravi

Na sejmu Alpe-Adria 2020 se je predstavila tudi “Zelena Tuhinjska dolina”.

Osrednja turistična prireditev Slovenije Alpe-Adria 2020, ki je bila letos namenjena zelenemu aktivnemu turizmu ter kampingu in karavaningu, se je pričela v sredo, 31. januarja in potekala do sobote, 1. februarja. Na slavnostni otvoritvi je Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo izpostavi pomen povezovanja v turizmu in poudaril, da je bilo leto 2019 za slovenski turizem uspešno, za povečanje prihodkov pa bo nujna inovativnost in povabil vse deležnike v turizmu k sodelovanju.

Tradicionalno so v sklopu sejma tudi letos podelili nagrado Jakob. Nagrada Jakob 2020 in naziv ambasador inovativnosti v turizmu za področje inovativne turistične vsebine ter programi v gradovih in dvorcih 2020, ki jo podeljuje Gospodarsko razstavišče za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu v okviru sejma Alpe-Adria, je letos pripadla projektu Gradovi Posavja.

V sedmih dvoranah se je predstavilo prek 500 ponudnikov, njihovo ponudbo pa so zaznamovali naslednji poudarki: gastronomski turizem, kamping, aktivni turizem in trajnostna Slovenija. Ponudbo je spremljal bogat in raznolik spremljevalni program z okroglimi mizami, novinarskimi konferencami, posveti in  predavanji.

Članstvo Turističnega društva Tuhinjska dolina v Slovenski turistični zvezi nam omogoča  uporabo stojnice oz. sejemskega prostora.

Med številnimi društvi, ki dajejo sejmu poseben pomen, se je predstavilo tudi naše društvo, ki sta ga letos predstavljali Pavla Tomec in Jožica Hribar, obiskovalce pa razvajali z dobrotami Potočke restavracije Term Snovik in turistične kmetije Pr Ustank. Obiskovalci naše stojnice so dobili številne informacije o ponudnikih Tuhinjske doline in aktivnih doživetjih v naši dolini.

Predstavitev na sejmu Alpe Adria za naše turistično društvo pomeni eno od  priložnosti, ko se neposredno srečamo s ponudniki z različnih koncev Slovenije, si izmenjamo izkušnje ali navežemo poslovne stike. Sejem še vedno pritegne številne obiskovalce, tako posamezne radovedneže kot predstavnike društev, agencij in turističnih podjetij. S sloganom Zelena Tuhinjska dolina, ki vabi, nudi, daje oddih v naravi smo vabili na ogled naših tuhinjskih znamenitosti, dogodke, doživetja, nastanitve in lokalno kulinariko.

Obiskovalci so največ povpraševali ali imamo organizirano postajališče za avtodome,   po kolesarskih in pohodniških poteh ter kdaj lahko pričakujejo kolesarsko pot od Motnika do Kamnika, zanimali so jih dogodki v organizaciji društva ter dopolnjevanje ponudbe Term Snovik s ponudbo celotne Tuhinjske doline in Kamnika.

Glede na to, da je bilo veliko povpraševanja, kaj vse ponuja Tuhinjska dolina, bomo v mesecu februarju  organizirali sestanek za vse ponudnike, društva, vodstva KS in svetnike Tuhinjske doline.

Tuhinjska dolina je najbolj poznana po Termah Snovik, najvišje ležečih termah v Sloveniji in Menini planini. Obdajajo nas čudoviti gozdovi in neokrnjena narava, ki kot naravne danosti dajejo številne priložnosti za sprostitev in prijetna druženja. Naše društvo se bo tudi v letošnjem letu zavzemalo za kvaliteto življenja prebivalcev Tuhinjske doline, za še večjo turistično prepoznavnost in privlačnost doline ter se vsekakor aktivno povezovalo z ostalimi društvi v dolini.

Pavla Tomec