Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Želite postati turistični vodnik v občini Kamnik?

Želite postati turistični vodnik v občini Kamnik?

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik organizira strokovni tečaj za vse, ki želijo na novo pridobiti licenco lokalnega turističnega vodnika. Tečaj bo potekal med 8. in 18. oktobrom, 9. novembra bo izvedena študijska tura, izpit pa bo potekal 16. novembra.

Uspešno opravljen tečaj je pogoj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika na območju občine Kamnik. Razpis z vsemi podrobnostmi je objavljen na povezavi: RAZPIS za tečaj za lokalne turistične vodnike na območju občine Kamnik

»Namen in cilj tečaja je izobraziti nove lokalne turistične vodnike, ki bodo imeli licenco lokalnega turističnega vodnika in bodo vpisani v evidenco lokalnih turističnih vodnikov,« pojasnjuje Sara Bitenc, vodja turizma na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, in dodaja: »Zato k prijavi vabimo vse, ki jih zanima zgodovina Kamnika z okolico in jih veseli delo s turisti.«

Tečaj bo potekal na sedežu Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik (Glavni trg 2, Kamnik) in bo vseboval teoretični ter praktični del. Pri izvedbi tečaja bodo sodelovali strokovnjaki iz različnih področij, predvsem zgodovine, geografije, umetnostne zgodovine, etnologije, javnega nastopanja in turističnega vodenja. Točen razpored predavanj bo znan naknadno.

Kotizacija za udeležence znaša 120 evrov in vključuje stroške predavanj in ogledov na terenu, potrdilo o pridobitvi licence in vodniško izkaznico. »Ker pa smo v praksi soočeni z velikim povpraševanjem po vodenih ogledih Kamnika in okolice v tujih jezikih, ki ni angleščina, je za udeležence z znanjem drugih tujih jezikov kotizacija nižja za 30 odstotkov in znaša 84 evrov,« pojasnjuje Sara Bitenc.

Prijavljeni na tečaj se bodo udeležili tudi vodenja po Učni poti Po stopinjah pastirjev, ki bo potekalo v soboto, 19. oktobra, in bo za vse udeležence brezplačno. To vodenje je del operacije »Po stopinjah pastirjev«, ki ga vodi Občina Kamnik. Operacija je sofinancirana v okviru Javnega poziva za izbor operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju občin Dol pri Ljubljani, Kamnik, Litija, Lukovica, Moravče in Šmartno pri Litiji v letu 2017 – sklad EKSRP.

Rok za prijavo na tečaj je 3. oktober 2019, na tečaj pa se je možno prijaviti z izpolnjeno prijavnico, ki jo dobite povezavi: Prijavnica na tečaj za lokalne turistične vodnike na območju občine Kamnik ali na osrednji TIC točki na Glavnem trgu 2. Dodatne informacije o tečaju so na voljo na telefonski številki 01/831 81 91 ali na elektronskem naslovu sara.bitenc@visitkamnik.com.

Samo Trtnik,
ZTŠK Kamnik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve