Naslovnica / Črna kronika / Zemeljski plaz ogroža hišo v Košišah

Zemeljski plaz ogroža hišo v Košišah

Neurje, ki ga še kar noče biti konec, je na širšem območju Kamnika povzročilo vrsto težav, po trenutno znanih informacijah, pa je najbolj kritično v Košišah, kjer se je sprožil zemeljski plaz, ki resno ogroža stanovanjsko hišo in gospodarsko poslopje.

Zemeljski plaz v Košišah

Plaz pri stanovanski hiši v Košišah, ki je že zasul in uničil domala povsem novo letno kuhinjo, resno ogroža tudi gospodarsko poslopje in stanovanjsko hišo, gasilci iz več kamniških gasilskih društev pa se na vso moč trudijo, da bi plaz čim hitreje prekrili s folijo in preprečili nadaljnje plazenje.

 

O tem, da je stanje nadvse resno, priča tudi podatek, da bodo stanovalci hiše morali iz preventivnih razlogov noč preživeti drugje, vsi skupaj pa se nadejamo, da bo gasilcem in gasilkam, ki imajo danes več kot polne roke dela, uspelo plazenje vendarle zaustaviti.

Osranc je tokrat udaril nižje

Obilo težav z meteornimi vodami imajo tudi v Mekinjah, kjer so tamkajšnji prebivalci svoje premoženje, ob pomoči gasilcev in sosedov, zaščitili s protipoplavnimi vrečami, ki so vsaj nekoliko omilile razlivanje vode.

Potok Osranc in njegovi hudourniški studenci, ki na plano privrejo ob vsakem večjem nalivu, so žal tudi danes še enkrat pokazali, da je neurejenost potoka in odvajanje meteornih voda v Mekinjah in okoliških zaselkih, kljub dolgoletnim opozorilom, očitno povsem neurejeno oz. vsaj hudo pomanjkljivo. Zaradi popljavljenega cestišča, pa je bila oz je še, zaprta tudi tamkajšnja cesta.

Hudourniške poplave v Kamniku

Nemalo dela in preglavic so občanom, seveda pa tudi gasilcem in komunalnim delavcem, meteorne vode vode povzročile tudi v samem Kamniku, še posebej hudo pa je bilo na Streliški ulici, kjer so meteorne vode drle tako iz Zapric in Žal, kakor tudi iz kanalizacijskih vodov, ki tolikšne količine padavin preprosto niso zmogli več požreti, gasilci pa so bili, na pomoč pri črpanju vode, klicani od Stranj do Šmarce.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve