Naslovnica / ŠPORT / Zime je konec – 6. zimska liga Sv. Primož – petnajstič (07. 03. 2015)

Zime je konec – 6. zimska liga Sv. Primož – petnajstič (07. 03. 2015)

Slovo. Nujno. Neizbežno dejstvo odisejade človeštva. Visoko v gorah, v neskončnih labirintih ledenikov prepredenimi s številnimi razpokami, se rodi kapljica življenja. Polna sveže energije in mladosti nezadržno drvi po pobočju in v “titansko” skalo reže svoje sledi, samo svoje. Bučna, mogočna se sčasoma utrudi in spozna, da ni samo ona in da je skupaj z ostalimi lahko še močnejša, čeprav počasnejša in da lahko premaga številne prepreke v življenju. S svojo veličino pa se sreča s slovesom. Težko je, saj vsaka pot drugam, vsaka izguba pomeni nekaj manj in drugače.

zč-14-15-zadnjic11

In tako je tudi z našimi življenji, ki nezadržno bežijo vsak po svoji poti, se srečujejo in poslavljajo. Pa vendar nekoč in nekje, se bodo znova srečala, kot se sreča kapljica življenja v širnem morju, ponovno skupaj z vsemi, samo eno.

Preden pa zgodbi naredim epilog …

Štarter zadnje zimske lige je bil Lado Kveder. V času 6. zimske lige smo kar nekajkrat sedeli skupaj in večer je bil vsakič nekaj posebnega. Lado, hvala za pogum in dobro voljo pri organizaciji tekaških aktivnosti v Kamniku.

Beli (Boštjan Erjavšek) carski šmorn je bil. Sedaj ne bo več carski praženec ampak bo kar Belijev praženec. Referenca: Pohvala Matevža Skamna. Če on reče, da je bil odličen, potem to drži kot pribito, saj njegov izostreni okus ne “fali” niti za gram soli.

Nasmejal sem se že danes ob šestih zjutraj, ko sem prejel tvojo “fotko” s potopljenim paličnim mešalnikom in roko v maso.

Dekleta in fantje, mmmm …, še sedaj voham vse slaščice. Pa kako “nobel” smo bili z lesenim “športhertom”. Dobro si to “uštimal” Rafko Breznik. Hvala za palačinke.

Tekačice in tekači, vi ste pa “itak” najboljši. Pogrešal bom sobotna druženja z vami.

Prehodne pokale za 6. zimsko ligo so prispevali športniki, ki so si jih prigarali s trudom, odrekanji, solzami in železno voljo. In zato toliko pomenijo. Hvala: 

 • Lado Kveder,
 • Sebastjan Zarnik,
 • Vida Uršič in
 • Jože Hafner.

Klemen Janša, vedel sem, da si poseben človek in zato te spoštujem, ker nisi vpet v norme vsakdanjika. Nisem pa vedel, da si takšen umetnik. Prehodni pokal, tekač iz žic, baterij in žarnice je poseben in ostajam odprtih ust.

Prejemniki prehodnih pokalov (povprečni čas desetih izvedb lige):

– Fantje mlajši: Maj Križnar – 24:31 (Maj, velik napredek si napravil od prve do zadnje lige. Pogumno naprej, ker samo pogum je poplačan.),

– Fantje starejši: Miha Podbregar – 24:52 (Miha, če pomislim na prvi dan, ko sem te pred devetimi leti srečal v vrtcu vsega nebogljenega, odraščaš v pravega moškega. Moram vprašati tvojo mami za recept.),

– Dekleta mlajša: Viktorija Dolinšek in Maruše Tereza Šerkezi – 29:45 (Viktorija in Maruša, všeč mi je, ker se spodbujata in ker sta rivalki, pa vendar ostajata prijateljici. To pomeni veliko.),

– Dekleta starejša: Hana Dobovšek – 28:09 (Hana, čestitam posebej, ker si imela vseh 15. lig. Tako naprej. Saj veš: Mlad mor’š trpet, da si star navajen :-)),

– Ženske: Maja Peperko – 24:10 (Maja, tvoja volja in energija sta spoštovanja vredni. Pa še odlična kuharica si povrhu. Upam, da najdeš pravega “dedca”. Namig: v Kamniku je kar nekaj fantov, ki zgubljeno hodijo po svetu in bi jim trda ženska roka prišla prav.),

– Moški: Lado Kveder – 20:10 (Lado, vesel sem, da sem te spoznal. Večkrat sem v Skamnovi družini slišal, Uhanček, Uhanček … Nisem upal vprašat kdo je to, sem si pa mislil, da mora biti en cenjen gospod in odličen športnik, če ga toliko omenjajo. Sedaj, ko te poznam oz. sem te bolj spoznal, vem DA SE NISEM MOTIL.).

 Miha Horvat in Joža Šerkezi, vama pa pokal za tekaško korenino in cici-polžka tekača. Miha, če bom v Vaših letih tako tekel kot Vi, bom najsrečnejši človek na svetu. Joža, “mulc” mali, tebi pa spodbuda, da boš sledil svojim starejšim kolegom kot sta Maj in Miha in da te čez nekaj let ne bom srečal v roza majčki ali pa s “čikom” v roki.

Clementino (Klemen Udovič), Sony entuziast. Čudovite “fotke” delaš. Veliko ljudi ima danes “topshit” fotoaparate, žal pa če tega ne počneš s srcem, so njihove fotke samo “shit”. Tvoje odlične fotografije so dobili Igor Alpner, Darko Golob in Peter Uršič. Znajo jih cenit.

Klubu 20:00 se je pridružil Vid Senica s časom 18:38.

 • ZARNIK SEBASTJAN (1977) – 18:30
 • SENICA VID (1977) – 18:38
 • SOKLIČ TOMAŽ (1974) – 18:55
 • DACAR BOŠTJAN (1974) – 19:31
 • ERJAVŠEK BOŠTJAN-BELI (1982) – 19:32
 • KOŽELJ SIMON (1990) – 19:43
 • KVEDER LADO (1963) – 19:44
 • ARBAJTER IZTOK (1971) – 19:57

V klubu 24:00 je Maja Peperko izboljšala svoj čas na 22:27.

 • KATJA KOSMATIN (1989) – 22:08
 • MAJA PEPERKO (1986) – 22:27

Rezultate najdete na tej povezavi: https://dl.dropboxusercontent.com/u/3769156/20150307-zimska_liga-rezultati-vsi.xlsx.zip

Organizator 6. zimske lige je Klub gorskih tekačev Papež.  

Sponzorji hvala še enkrat za vse:  

 • Sveti Primož nad Kamnikom.
 • Mizarstvo Darko Golob.
 • AMD Kamnik.
 • Rodeo Team.
 • Marjeta Kveder.
 • Rafko Breznik.
 • International piknik center Pri Jurju.

Povabilo:

Torkova tekaška druženja (organizator Lado Kveder) so vsak torek ob 17. uri. Zborno mesto parkirišče pri Zarji. Vreme ni omejitev. Objave na FB pod Torkova tekaška druženja in na tekaškem forumu.

Team nočna izmena (organizator Boštjan Erjavšek). Zbor pri Vegradu vsak ponedeljek ob 19:30 uri. Objave na FB pod Team Nočna izmena.

Povabilo na tradicionalni tek k Svetemu Primožu, ki bo zadnji vikend v mesecu marcu. Se pravi marčni tek, no sedaj pa ne vem, morda marčevski tek?! Organizator Klub gorskih tekačev Papež.

Hvala tudi Mira in Dušan Papež in KGT Papež za vso podporo pri organizaciji 6. zimske lige. Upam, da nisem bil preveč siten. Za Grintovec pa velja :-).

Seveda pa 6. zimska liga ni samo en človek. Hvala za vso podporo in pomoč pri organizaciji. Takrat, ko je bilo težko, je bilo z vami samo lažje. No, če odštejem en sestanek v kavarni Veronika. Tomaž Cukjati, dečko, ki ga cenim. Marsikatero pikro sem lani prebral na tvoj račun. Sedaj vem, da bodo tisti morali opraviti in razčistiti sami s sabo in svojimi egi. Andrej Jeglič in tvoje čudovite punce. Ma, samo Oskarja si zaslužite. Igor Alpner. Ne vem kolikokrat si moral teči na Primoža zaradi naših rezultatov?! Ti se boš nasmehnil in rekel: “Pa saj je bil samo trening.” Ko si mi poslal rezultate v pregled in analizo, sem si rekel: “Ko bom direktor Velike planine, boš ti moj najožji sodelavec :-).”

Boštjan Erjavšek – Beli. Bolj pozitivnega človeka še nisem srečal. Lani sva skupaj odtekla nekaj trailov. Na enem sem te celo prehitel, ker si imel premalo in si podaljšal progo, pa vendar je bil vsakič v tvoji družbi smeh. In Lado Kveder. Takrat, ko ni bilo Jegliča sva bila edina družba, ki sva pila pivo. In potem so zgodbe od teka prišle na enovrečarke in dvovrečarke, da lisičark sploh ne omenjam … Čudoviti ste, najboljši ste.

Epilog?! Zaprem poglavje 6. zimska liga in knjigo odložim na zaprašeno polico zgodovine. Čez čas bodo beli listi postali rumeni in barve na fotografijah blede, spomin pa bo ostal in samo naš bo. Lahko noč iz kavarne Veronika, ki je bila moja pisarna vsako soboto zvečer, kjer so se rojevale besede. 7. zimska liga?! Morda. Čudovito pomlad in poletje Vam želim. Jeseni se pa vidimo.

Besedilo: Matjaž Šerkezi
Fotografije: Matevž Skamen, Matjaž Šerkezi
Kamera: Andrej, Mihela in Anja Jeglič
Rezultati: Igor Alpner

Vir: https://www.kamnik.info (Svetloba tebi tudi za vse objave na najbolj aktualnem kamniškem portalu. Ostani pisec z jajci.)
(Bohlonaj! – Opomba urednika! 🙂 )

Fotografije: FB stran Zimske lige Sveti Primož in https://dl.dropboxusercontent.com/u/3769156/6_zimska_ga-konec.zip

Video: https://www.youtube.com/watch?v=9OSx1iriqeI

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve