Naslovnica / NOVICE / Zimska idila v Tamarju

Zimska idila v Tamarju

V organizaciji AMD Kamnik in TD Gora Sv. Miklavž smo v soboto 17.02.2018 izvedli tradicionalni (sedmi) večerni pohod v Tamar. Zanimanje za ta pohod je iz leta v leto večji, letošnja udeležba pa je presegla vsa pričakovanja.

Deset dni pred predvidenim pohodom je bilo prijavljenih dovolj potnikov za avtobus s petdesetimi sedeži.  Par dni pred pohodom se je prijavilo še dodatnih pet potnikov, zaradi česar smo morali priskrbeti večji avtobus. Del pohodnikov je v avtobus vstopilo v Tuhinjski dolini, ostali v Kamniku. Na poti proti Planici smo se ustavili v Begunjah na Gorenjskem, kjer smo si ogledali muzej AVSENIK.

Po prihodu v Planico smo občudovali znamenite skakalnice na kateri že potekajo dela in priprave za veličastni dogodek v mesecu marcu. Iz Planice do Tamarja je zasnežena in primerno urejena pot na kateri so poleg pohodnikov bili tudi ljubitelji sankanja. Po slabi uri prijetne hoje smo prispeli do planinske koče v Tamarju. V prijetnem in jasnem vremenu je bil pogled na zasnežene okoliške gore  nepozaben.

 

Okrepčilo v koči, nato nazaj po isti poti proti Planici. Ker se je že stemnilo, smo prižgali čelne svetilke. Pogled na skupino več kot petdeset pohodnikov s prižganim svetilkam je bil čudovit. V Planici nas je že čakal prijetno ogret avtobus. Vožnja do planinskega doma v Komendi je minila hitro ker smo še bili pod vtisom čudovitega pohoda. V Komendi nas je čakala okusna večerja po kateri se je prilegel tudi kakšen kozarček s primerno tekočino. Pred odhodom domov smo si bili enotni, da vse skupaj ponovimo naslednje leto.

Jelenko Milič, sekretar AMD Kamnik