Naslovnica / ŠPORT / Zimski treking Snovik

Zimski treking Snovik

V nedeljo, 14.1.2018 sem se udeležil druge tekme Zimskega pokala v trekingu. Prizorišče  trekinga so bile Terme Snovik, kjer so nas lepo sprejeli organizatorji ŠTD Lenuh ter nam ob  prijavi podelili zemljevid trase in napotke, kako bo težko pričakovana trasa potekala.

Ob 9. uri se nas je okoli štirideset tekmovalcev podalo na obljubljeno osemnajst kilometrsko traso izdelano za pohodniško kategorijo, za nami pa so svoj štart opravili še tekmovalci krajših, dog trek in aktivne kategorije. Sama pot nas je popeljala mimo izvira termalne vode kjer smo pobrali prvo kontrolno točko, nato preko Lipnika, od koder smo se spustili do jame Zijalke nad Sidolom, ki je zelo popestrila ogled samih lepot okolice Tuhinjske doline.

Po obisku jame smo se spustili do doline potoka Vasenščice in preko Kumerčevega mlina prišli do četrte točke ter tako nadaljeval pot mimo Vrha nad Krašnjo, da smo prispeli do Londonske govorilnice, naše najbolj oddaljene točke, ki krasi podobo vasi Gabrovnica. Od govorilnce smo se odpravili preko kmetije Zalogar do do vrha Brezovca in se preko doline potoka Vasenščice vrnili nazaj do Snovika. Naša proga je bila dolga okoli 18 kilometrov in okoli 800 višinskih metrov kar ni tako majhen zalogaj tudi za izkušene trekerje.

Na koncu prireditve smo bili vsi udeleženci bogato pogoščeni ter tudi nagrajeni z namakanjem v lokalnih termah, kar je po napornem trekingu tudi najboljše. Najboljši trije so bili proglašeni iz vsake kategorije. Za pohodniško žensko kategorijo: prva Dagarin Meta, druga Jolič Barbara in tretji Štupar Ema skupaj s Kajzer Majo; za moško: prvi Cankar Tomaž, drugi Mlakar Gregor in tretji Petek Tomo.

Glede na tokratne izkušnje se že veselim naslednjega trekinga na Štefanji Gori, ki bo v četrtek, 8. februarja 2018. Zato ste vsi lepo vabljeni v prijetno družbo in prelepo naravo, kjer bosta OK KOMENDA skupaj s ŠTD LENUH nedvomno pripravila lepe in nepozabne treking trenutke na progah dolžin 10 do 20 kilometrov.

Gregor Mlakar