Naslovnica / Napovedi in obvestila / Živilska tržnica v Kamniku jutri ponovno odpira svoja vrata

Živilska tržnica v Kamniku jutri ponovno odpira svoja vrata

Občanke in občane obveščamo, da kamniška tržnica ponovno odpira svoja vrata. Po navodilu Občinskega štaba civilne zaščite smo se v sredini meseca marca odločili, da v skladu s preprečevanjem nadaljnjega širjenja okužbe s koronavirusom, vrata tržnice v Kamniku do nadaljnjega zapremo. Vseeno smo podprli ponudnike kamniške tržnice in jim omogočili, da so bili obiskovalkam ter obiskovalcem še vedno na voljo, in sicer preko osebnega prevzema pri ponudnikih oziroma dostave izdelkov s strani ponudnikov na dom. Danes, 6. aprila, pa je bila sprejeta odločitev, da se vrata tržnice ponovno odprejo.

Veljal bo nov režim nakupovanja, in sicer v skladu z obveznimi ukrepi in navodili pristojnih institucij za preprečevanje okužb v času epidemije COVID19.
Navodila:
  • obvezno je razkuževanje rok pri vstopu na tržni prostor in nošenje zaščitne maske, tako za prodajalce kot tudi za kupce.
  • upoštevati je potrebno varnostno razdaljo, in sicer vsaj 2 metra med strankami ter prodajalcem, razdalja med čakajočimi na blagajni pa naj bo ravno tako vsaj 2 metra,
  • kupce opozarjamo, naj izdelke ob prihodu domov dobro operejo.
  • tržni prostor naj obišče le en član gospodinjstva,
  • na vhodu v tržni prostor bodo prostovoljci in redarska služba skrbeli za varnost in red,
  • parkiranje bo možno pri glavni avtobusni postaji Kamnik in na parkiriščih v lasti Občine Kamnik.
Vljudno prosimo za dosledno upoštevanje vseh navodil, obenem pa se zahvaljujemo tako v imenu Občine Kamnik kot tudi v imenu upravljalca tržnice Komunalnega podjetja Kamnik d. o. o. za razumevanje vsem ponudnikom kamniške tržnice, ki ste v času zaprtja poskušali vseeno oskrbeti naše občanke in občane z vašimi izdelki in pridelki.
Želimo vam prijetne nakupe.

Besedilo: Občina Kamnik
Foto: Komunalno podjetje Kamnik