Naslovnica / NOVICE / Živopisni vrvež Veronikinega festivala

Živopisni vrvež Veronikinega festivala

Prvi dan Veronikinega festivala, največjega otroškega festivala, v Kamniku je potekal v sproščenem in razigranem vzdušju. Otrokom je bilo naklonjeno tudi sončno in toplo vreme, zato so bili dobro obiskani tako dopoldanski nastopi kot popoldanske delavnice, ki so se jih otroci udeležili skupaj s starši. Iz svojega skrivališča pod Malim gradom pa je otroke obiskala tudi Veronika.

Veronikin festival je odprl podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, ob odprtju pa sta otroke nagovorili tudi direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin ter ravnateljica Vrtca Antona Medveda Kamnik mag. Liana Cerar. »Veseli nas, da se Veronikin festival razvija in širi,« je na otvoritvi festivala dejal Matej Slapar in dodal: »Iz sprva majhnega dogodka počasi nastaja festival, ki j eden večjih dogodkov za otroke v širši okolici.« Božena Peterlin je otrokom povedala, da je bila razširitev festivala ena od Veronikinih želja: »Prevladal je občutek, da je en dan premalo, saj se radi zabavate. Zato smo njeno željo izpolnili in Veronikin festival en dan podaljšali.«

 

Slogan letošnjega festivala je »Vse izmišljeno novo – je pozabljeno staro«, zato je, kot je v nagovoru dejala mag. Liana Cerar, na delavnicah bil poudarek tako na srednjem kot na sodobnem veku. Matej Slapar je opozoril, da se moramo vsi učiti na podlagi starih znanj in izkušenj: »Žal se nam prevečkrat dogaja, da pozabljamo na staro, na naše korenine, na stare običaje, tradicijo naših predhodnikov in se predvsem zatekamo k novitetam. S tem pa se lahko zgodi, da bomo pozabili na bistvo, kar so nam dali in nam prinesli starši in predhodniki. Zao spoštujmo staro in to po potrebi nadgrajujmo in dopolnjujmo.«

Veronikin festival je letos prvič potekal dva dneva in na večji lokaciji v Keršmančevem parku. Dopoldanski program, ko so na glavnem odru v Keršmančevem parku nastopili učenci OŠ Toma Brejca in OŠ Marija Vera ter dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, so obiskali predvsem otroci kamniških vrtcev ter osnovnih šol. Posebno presenečenje so pripravili učenci OŠ Frana Albrehta, ki so zjutraj organizirali turistično vodenje po starem delu Kamnika.

Popoldanski program pa je bil namenjen obisku otrok s starši. Ti so lahko skupaj ustvarjali na delavnica na temo »Vse izmišljeno novo – je pozabljeno staro«, na glavnem odru so se zvrstili nastopi otrok iz enot Vrtca Antona Medveda Kamnik, predstavili pa so se tudi različni športni klubi. Dopoldan in popoldan pa je na obrežju Kamniške Bistrice potekala bukvarnica in knjižna menjalnica za otroke.

Največji otroški festival v Kamniku Veronikin festival bo potekal tudi jutri, v soboto 27. maja od 11. do 18. ure in sicer na isti lokaciji. Na glavnem odru se bodo zvrstili številni gledališki in otroški nastopi, predstavili se bodo športni klubi iz Kamnika, v okviru festivala pa bo potekala tudi tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko, ki se bo začela že ob 8. uri.

Veronikin festival organizirata Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in Vrtec Antona Medveda Kamnik v sodelovanju z Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra, Knjižnico  Kamnik,Osnovno šolo Marije Vere, Osnovno šolo Frana Albrehta, Osnovno šolo Toma Brejca, Plesnim klubom Šinšin in Glasbeno šolo Kamnik.

Samo Trtnik, ZTŠK Kamnik

Fotoutrinki iz popoldanskega dela prvega dne Veronikinega festivala 2017

Fotografije iz dopoldanskega dela 1. dne Veronikinega festivala najdete v prispevku: Začel se je letošnji Veronikin festival

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve