Naslovnica / KULTURA / ŽKZ Vox Annae se je iz Poljske vrnil s srebrno plaketo in pokalom za najboljši tuji zbor!

ŽKZ Vox Annae se je iz Poljske vrnil s srebrno plaketo in pokalom za najboljši tuji zbor!

Pevke ZKZ Vox Annae so se minuli vikend odpravile na mednarodno zborovsko tekmovanje Gaude Cantem v mesto Bielsko – Biala na Poljsko.V močni domači in mednarodni konkurenci jim je strokovna žirija dodelila srebrno plaketo in pokal za najboljši tuji zbor.

V uvodnem koncertu, se je vsak sodelujoči zbor predstavil z eno skladbo in pevke so se prvič srečale s konkurenco. Prireditev so organizirali v novi, sodobni cerkvi, kjer je izjemna akustika. Tudi po tekmovanju so v večernih urah pripravili skupni koncert  štirih zborov in družabni večer. Na tej prireditvi so slišale tudi slovensko En hribček bom kupil, ki so jo gostitelji zapeli in se ponosno pohvalili, da znajo tudi Oj Triglav moj dom. Slovensko pesem cenijo tudi prek naših meja. Lepo.

Tekmovalni program: Duo Seraphimi-T.L.de Victoria,Lux Aeterna-E.Ešenvalds, Bon šla na goro-narodna(prir. Andrej Misson) in Bring me little Water, Silvy-H.W.Ledbetter so odpele brezhibno in si prislužile omenjena priznanja.

To je bil zanje kar nepričakovani uspeh, saj so v novo sezono štartale z nekoliko spremenjeno zasedbo in že zadnji vikend v avgustu pripravile intenzivne vaje, kjer so zagnano zagrizle v novo sezono.

Kljub številnim obveznostim, ki spremljajo članice zbora, se veselijo novih izzivov in z vnemo sledijo svojemu zborovodji Alešu Sedušaku. Ambiciozni in zagnani Aleš jih vedno znova spretno zna preriniti med najboljše, za kar so mu tudi neizmerno hvaležne Znano je, da imajo v svoji zbirki že kar nekaj mednarodnih priznanj. So tudi dobra ekipa,ki jih petje in takšni izzivi tudi dodatno motivirajo.

Marina Koželj
 

X