Naslovnica / ŠPORT / Zmaga Tjaše Vrtačič in 6. mesto Jana Škrjanca na tekmi evropskega mladinskega pokala v Ukrajini

Zmaga Tjaše Vrtačič in 6. mesto Jana Škrjanca na tekmi evropskega mladinskega pokala v Ukrajini

Na triatlonskem mladinskem evropskem pokalu v Ukrajinskem Dnipropetrovsku je Slovenija imela kar 5 predstavnikov, najboljši uvrstitvi med našimi, pa sta dosegla mlada kamniška triatlonca Tjaša Vrtačič in Jan Škrjanc, oba člana Triatlon Kluba Trisport.

Kot je poročal njun trener in spremljevalec Klemen Laurenčak je bilo tekmi  z veseljem spremljati, saj so naši, tako pri puncah kot pri fantih krojili potek tekme.

Pri puncah je Tjaša bila v vodstvu pravzaprav celo tekmo in je z odličnim zaključkom na teku osvojila krstno zmago v evropski konkurenci. Tjaša je tekmovalka od nog do glave, saj zna narediti pravo potezo, ve kdaj mora pritisniti na sotekmovalke in ima odličen zaključek na teku.

 

Trener je mnenja, da je to le začetek niza Tjašinih zmag v tem rangu tekmovanj.

Fantje so odlično pričeli tekmo. Žiga Hutter in Jan Škrjanc sta splavala s prvo skupino, kjer je bilo pet tekmovalcev, na sedmem mestu pa je iz vode prišel David Videnšek. Vodilna skupina si je kmalu nabrala minuto prednosti. Žal Jan in Žiga na teku nista bila  tako suverena kot na plavanju in kolesu, vendar sta bila blizu še večjemu uspehu. Jan je tekmo končal na 6.mestu.

Tjaša Vrtačič, ki je bila kriva, da je v Ukrajini danes zadonela slovenska himna je po tekmo povedala: “Vesela sem današnje zmage v Dnipru. Kljub slabem počutju pred tekmo, mi je uspelo sestaviti odlično tekmo, saj sem splavala kot druga, nato smo tri na kolesu naredile dobro minuto razlike do zasledovalk. Na tek pa sem po dobri prvi menjavi odšla v vodstvu, po nekaj sto metrih pa sta me Izraelki dohiteli. Nato sem kakšen kilometer tekla nekaj metrov za njima, točno na polovici proge pa sem zopet prevzela vodstvo in ga s stopnjevanjem tempa zadržala do konca. Občutki, ko kot zmagovalec prečkaš ciljno črto na takšnem tekmovanju so zame novi. Najprej nisem mogla verjeti da mi je dejansko uspelo, bila sem zelo vesela.”

Jan Škrjanc pa je po svojem nastopu dodal: “S tekmo sem zelo zadovoljen, saj je to moj najboljši rezultat na tekmah evropskega pokala. Med tekmo je kazalo še bolje, saj sem bil prva dva kilometra na teku v vodstvu, potem pa so me ujeli izraelski tekmovalci iz druge skupine. Danes so bili še malce prehitri zame, vendar sem dobil potrditev, da delamo v pravi smeri. Napredek od lani je že viden, predvsem pa veseli dejstvo, da sem bil celo tekmo v ospredju.”

Nataša Planko